Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Boemo – klinkend kostuumdrama met Venetië als decor

Vanaf 14 december geniet je in de bioscoop van de film Il Boemo, een weelderig kostuumdrama over de achttiende-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar een van de meest gevierde componisten van zijn tijd werd.

Josef Mysliveček – vergeten muzikale grootheid

Il Boemo neemt je mee naar Venetië, in het jaar 1765. De Bohemer – beter bekend als Josef Mysliveček – droomt van een carrière als operacomponist, maar in een stad vol talenten en gevestigde namen lijkt dat onmogelijk.

Mysliveček is echter niet alleen getalenteerd maar ook onweerstaanbaar charmant. Wanneer hij de minnaar wordt van een vooraanstaande markiezin die hem onder haar hoede neemt, lijken zijn kansen op een doorbraak te groeien.

Hij krijgt een unieke opdracht: een opera componeren voor het Teatro San Carlo in Napels, destijds het grootste theater van Europa. Al gauw groeit ‘de Bohemer’ uit tot de beroemdste componist van het moment, tot een slopende ziekte, veranderende mode en armoede het begin van zijn onvermijdelijke ondergang inluiden.

Ondanks verwoede pogingen zijn stempel te drukken op de geschiedenis verdwijnt de naam van deze inspiratiebron en vriend van de jonge Mozart vrij snel uit de muziekhistorie.

Een ode aan Myslivečeks muziek

Regisseur Petr Vaclav brengt met zijn film een klinkend eerbetoon aan deze Tsjechische muzikale grootheid én aan zijn muziek, die in Il Boemo wordt uitgevoerd door internationale operasterren als Philippe Jaroussky, Raffaella Milanesi en Simona Šaturová.

Bekijk alvast de trailer van Il Boemo:

Ontdek de mooiste Italiaanse locaties uit Il Boemo

Als kijker zul je meteen het Venetiaanse decor van Il Boemo herkennen, met onder meer de Basilica di Santi Giovanni e Paolo in de wijk Castello.

Ook de Venetiaanse wateren zijn onmisbaar. Leuk om te weten is dat er speciaal voor de film een gondel werd gebouwd naar voorbeeld van de gondels op de schilderijen van Canaletto.

Ook andere plekken in de regio van Veneto dienden als filmdecor, zoals het Castello di Thiene in Vicenza, Villa Chiminelli in Castelfranco Veneto, Villa da Schio in Castelgomberto en Villa Ghellini dell’Olmo in Villaverla.

De meeste muzikale scènes zijn opgenomen in het Teatro Sociale di Como, waar maar liefst honderdvijftig personen meewerkten aan de film, van de acteurs tot muzikanten en zangers/zangeressen, allemaal in achttiende-eeuwse kledij.

Ook zijn er wat locaties in Ligurië gekozen, zoals Palazzo Negrone en Palazzo Clavarino in Genua en Villa Gavotti in Albisola Superiore.

De filmcrew reisde ook naar Sicilië, voor opnames in het Palazzo Alliata di Pietratagliata en Villa Wirz in Palermo en het Parco Naturale Regionale delle Madonie.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *