Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wandel door de wijk Castello – een stiller stukje Venetië

Toen Saskia onlangs door Venetië struinde en via Instagram Stories een aantal van haar foto’s deelde, vroeg een aantal van jullie of ze de mensen had weggephotoshopt. Niets is minder waar; er zijn écht nog stukjes Venetië waar het zo rustig is dat je er nauwelijks iemand tegenkomt.

Een van die stukjes is de wijk Castello, waar we je in onze nieuwe City Walk graag mee naartoe nemen zodat ook jij kunt genieten van een stil(ler) stukje Venetië!

Bestel de City Walk Castello

De staart van de vis

Als je Venetië op de kaart of vanuit de lucht bekijkt, dan heeft de stad de vorm van een vis. De wijk Castello neemt dan de plek in van de coda del pesce, de staart van de vis. Deze grootste sestiere (wijk) van Venetië, die grenst aan de wijken Cannaregio en San Marco, is tegelijkertijd ook de groenste én de rustigste wijk.

Je vindt er kleurrijke steegjes en stille straatjes met wapperende was tussen de huizen, schitterende kerken met kleurrijke kunstwerken van onder anderen Bellini en Tintoretto, scheve kerktorens, groene tuinen en zelfs een echte wijngaard!

Serene rust, sottoporteghi en een alwetend hondje

Zo rustig als het nu is in het uiterste puntje van ‘de staart’ van Venetië, is het niet altijd geweest. Tot begin negentiende eeuw was de San Pietro op het gelijknamige eilandje de kathedraal van Venetië en was Castello een druk bezochte wijk. Later nam de Basilica di San Marco de rol van kathedraal over en daalde er een serene rust neer over de wijk Castello.

Deze wandeling start op het Campo Santi Giovanni e Paolo (nog nét in de wijk Cannaregio) en eindigt bij de San Pietro di Castello (met een extra stukje voor een afsluitende aperitivo aan de Via Garibaldi). Je wandelt langs de leeuwen van het Arsenaal en bewondert een alwetend hondje.

We nemen je mee naar een crypte die altijd onder water staat, naar sottoporteghi waar mooie verhalen achter schuil gaan, een verborgen hart en de kerk van Vivaldi. Natuurlijk tippen we ook een paar fijne culinaire adresjes. Dwaal je mee door dit stillere stukje Venetië?

Bestel de City Walk Castello

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Venetian Steps – voor meer moois in Venetië

Marian Muilerman van Venetian Steps is Ciao tutti’s gastblogger in Venetië. Ze woont in de wijk Castello en neemt je graag mee op pad om nog meer moois in deze wijk te ontdekken. Ook een wandeling door een of meer van de andere wijken van Venetië behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie neem je een kijkje op VenetianSteps.com.

Nog meer stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks. Je kunt met ons door onder andere Rome, Turijn, Verona, Bologna, Bolzano, Florence, Padova, Lecce en Napels wandelen. Andiamo?!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *