Ga op pad met onze City Walks!

Dinerdiva in Rome

In het kookboek Dinerdiva in de city bezoekt de 19-jarige dinerdiva Jill Schirnhofer, die eerder Van keukenmeid tot dinerdiva schreef, zeven wereldsteden: New York, Parijs, Londen, Marrakech, Rio, Wenen en… Rome. Ze duikt in elke stad in de eetgewoonten en geeft daarnaast styling tips zodat je ook helemaal volgens de laatste trends aan tafel kunt. Tevens vind je in elk hoofdstuk een do it yourself-pagina: zo maak je in no time je eigen cocktailparapluutjes, muffinhouders en jampotetiketten.

In Rome gaat dinerdiva Jill voor een glamour lunch: ‘Muntjes gooien in de Trevifontein, flirten met knappe Italianen, chique winkels all over the place en de zon die altijd schijnt. Rome is één grote vakantie en dat zie je terug in de gerechten. Zonnige salades, de beste pasta’s en heerlijke toetjes!’

Jill geniet in Rome van onder andere een spicy tuna pasta, een verrukkelijke (en lichte ) lasagne, dorade uit de oven, een citroensorbet – met zelfgemaakte parasolletjes! – en Jills favoriete gerecht, frambozentiramisu. ‘Die is supersimpel, en zo lekker! De laagjes geven een heel mooie effect.’

In een interview met Kidsweek vertelt Jill: ‘Laatst gaf ik een feestje, waarna iedereen onverwachts bleef eten. Ik heb toen gekeken wat er in huis was, en wat ik snel op tafel zou kunnen zetten. Het werd de spicy tuna pasta. Iedereen vond het zo lekker! Dat zijn de leukste momenten. Ik heb alle recepten uitgeprobeerd op mijn vriendinnen en hoop dat andere mensen er net zulke leuke herinneringen aan over zullen houden.’

Nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig geworden naar het recept voor deze spicy tuna pasta: eccola!

Ingrediënten
(voor 4 personen)

500 g penne
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
250 g (kastanje)champignons
2 teentjes knoflook
¼ rode peper
200 ml crème fraîche
2 blikjes tonijn op olie
1 citroen
100 g rucola
zout en (versgemalen) peper

Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pers de citroen uit. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Maak de rode peper schoon door de zaadjes eruit te halen en snijd in kleine stukjes.

Vul een grote pan met water en breng het met 1 eetlepel zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook tot deze beetgaar is. Dit duurt meestal zo’n 8 tot 12 minuten. Kijk op de verpakking – de precieze tijd verschilt per pastasoort.

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2-3 minuten, of tot de stukjes zacht en glazig zijn maar nog niet lichtbruin. Doe de champignons erbij en bak ze 4 minuten mee.

Draai het vuur laag en pers de teentjes knoflook uit boven de koekenpan. Voeg de rode peper toe en bak 1 minuut mee. Voeg de crème fraîche en de tonijn toe, roer goed door en laat het geheel op een heel laag vuur ongeveer 10 minuten doorsudderen. Roer regelmatig om.

Schenk op het laatst het citroensap erbij. Laat de roomsaus dan niet meer koken, anders gaat het schiften. Doe de pasta in een ruime kom, en meng de tonijnsaus erdoor. Bestrooi de pasta met de rucola en serveer meteen.

Buon appetito!

Wil je ook Jills favoriete Romeinse toetje maken? Dat vind je, samen met nog veel meer recepten, tips en weetjes, in

Dinerdiva in de city – food, friends & fun
met verrassende en lekkere recepten en trendy tips voor elke bestemming
Jill Schirnhofer
ISBN 9789021549316
€ 16,95
uitgeverij Kosmos

Wie dan nog niet genoeg (culinaire) inspiratie heeft opgedaan, moet zeker ook een kijkje nemen op Jills weblog: www.mylifeissweet.nl

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *