Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Myrthes driedaagse citytrip in Rome

Vorig jaar maakte je via Ciao tutti kans op een citytrip via Goedkoopste Stedentrip. Myrthe was de gelukkige winnaar. Ze koos voor Rome en fietste langs de mooiste bezienswaardigheden, genoot van lekker lang shoppen én van de heerlijke restaurants. Vandaag laat ze ons meegenieten en blikt ze terug op haar stedentrip.

Myrthe: ‘Begin december ontving ik een wel heel leuk mailtje van Saskia: ik was de winnares van de prijsvraag op Ciao tutti en won hiermee een stedentrip naar het mooie Italië. Ik nodige mijn goede vriendin Iris uit om met mij mee te gaan en snel was de keuze gemaakt: Rome it is! We kozen voor een driedaagse trip in het voorjaar. De voorpret kon beginnen.

We maakten op de eerste dag kennis met Rome door middel van een fietstour met Baja Bikes. Tijdens deze tour, met Nederlandse gids, zie je direct alle highlights. We hebben onder andere de Trevifontein, het Pantheon, de Spaanse Trappen, het Colosseum en Forum Romanum gezien. Wat ons betreft echt een aanrader!

Uiteindelijk hebben we onze eerste dag afgesloten met nóg een bezoekje aan de Trevifontein – om het welbekende muntje te gooien – en een heerlijke lasagne op Piazza Navona.

Naast dat we cultuur erg leuk vinden, houden we ook erg van shoppen. Op de tweede dag zijn we dan ook naar de Via del Corso gegaan om lekker te winkelen. We besloten ’s avonds een hapje te eten in de bekende wijk Trastevere. Hier heb je veel eettentjes en het echte Italiaanse sfeertje.

Bij het restaurant belandden we naast twee Italiaanse en twee Belgische dames. Al snel raakten we met z’n zessen aan de praat en dat was heel erg gezellig.

Na het eten wilden we nog iets gaan drinken met onze buurvrouwen uit België. Een van hen had wel een leuk boek zei ze, met allerlei hippe hotspots in Rome. Wat bleek: het boek was Saskia’s Mijn Rome. Toeval bestaat niet, zeker niet in de Eeuwige Stad…

Na een laatste Aperol Spritz zijn we nog met z’n vieren naar het Sint-Pietersplein gegaan, dat ‘s avonds erg mooi verlicht is. Al met al een topavond!

Op onze laatste dag stond er nog een bezoekje aan het Colosseum gepland. Dit is iets wat je toch wel echt gezien moet hebben wanneer je voor het eerst in Rome bent. We aten nog één pizza en toen was het helaas alweer tijd om terug naar het hotel en het vliegveld te gaan. We hebben het super naar onze zin gehad en komen zeker nog eens terug in het prachtige Rome!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *