Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Mijn Rome – ontdek Saskia’s favoriete plekken in Rome

Op 21 april (de verjaardag van Rome!) is Saskia’s nieuwe boek verschenen: Mijn Rome. Het is een persoonlijke Romegids, met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden.

Wat je van Mijn Rome kunt verwachten?  Saskia: ‘In Mijn Rome laat ik jou de stad ontdekken. Niet met een opsomming van de bekende bezienswaardigheden, maar met een unieke duik in een stad die haar gelijke niet kent. Ik deel al mijn favoriete Romeinse plekken, restaurants, verhalen en ‘geheimen’, zodat je Rome beter leert kennen dan menig Romein.

De bekende bezienswaardigheden laat ik zo veel mogelijk links liggen. In plaats van het Colosseum neem ik je mee naar de wijk Monti, waar vroeger de gladiatoren, hoeren en zigeuners woonden (en waar de jonge Caesar zelfs even zou hebben gewoond om te laten zien dat hij deel uitmaakte van het gewone volk), waar nu een mix van boetieks, restaurants en wijnbarretjes te vinden is.

Ik laat je proeven van de Romeinse keuken, van een maritozzo bij het ontbijt tot romige cacio e pepe als lunch, van authentieke gerechten uit het voormalige getto (zoals de gefrituurde artisjokken) tot cocktails in een voormalig klooster. We staan stil bij marmeren bordjes en beschilderde muren, bij kleurrijke mercati en klaterende neuzen, bij scherven en straataltaartjes, bij gebroken harten en verborgen dieren.’

Mijn Rome is een ontdekkingsgids waarmee je je de stad eigen maakt, met Saskia als persoonlijke gids door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita.

Mijn Rome is alleen nog tweedehands te koop of te leen in de bibliotheek.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

6 reacties

 1. Sylvia & Bernard de Kock

  Hallo Saskia,
  We hebben je boek “Mijn Rome” met heel veel plezier gelezen !! We plannen om een weekje naar deze fantastische stad te gaan en vroegen ons af of je wellicht ook wat insider tips hebt voor een leuk hotelletje, B&B of iets dergelijks.
  Alvast heel erg bedankt voor je moeite en met de hartelijke groeten uit (het ook mooie) Haarlem!
  Sylvia & Bernard de Kock

 2. Wat leuk om te lezen, grazie! Een aantal van mijn favoriete adresjes vind je via deze link > https://ciaotutti.nl/rome-praktische-tips-informatie-voor-je-stedentrip/ Qua buurt vind ik Monti altijd erg fijn, net als het stukje stad tussen het Pantheon en Piazza Navona. Mocht jullie nog vragen hebben, mail me gerust!

 3. Anneke Den dunnen

  Hallo saskia net een mooie spreuk op tegeltje gehad van mijn vriendin,uit rome via een adres van jouw

 4. Wat leuk Anneke, van Il Marmoraro zeker? Bellissimo!

 5. Goede middag
  Waar kan ik mijn bestelling zien en waar kan in /uitloggen

 6. Alle inloglinks/gegevens heb je per mail ontvangen, die zijn heel persoonlijk en kan ik als beheerder niet inzien, laat staan delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *