Home » Reizen door Italië » Rome » Caravaggio Experience – dompel je onder in Caravaggio’s werken
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Caravaggio Experience – dompel je onder in Caravaggio’s werken

Michelangelo Merisi da Caravaggio heeft tijdens zijn door geweld en tegenspoed getekende leven een groot aantal donkere, dramatische schilderijen gemaakt. Het zijn veelal religieuze taferelen, waarvoor hij echter gewone mannen en vrouwen als model gebruikte. Daardoor zijn ze extra bijzonder en extra mooi om te zien. Kijk maar naar deze prachtige Madonna di Loreto

Caravaggio-Madonna-Loreto

Zeker nu je tijdens de Caravaggio Experience in het Palazzo delle Esposizioni in Rome de kans krijgt om Caravaggio’s werken van heel dichtbij te bekijken en er bijna in op te gaan. Een klein voorproefje:

Caravaggo-Experience-Rome (1) Caravaggo-Experience-Rome (2) Caravaggo-Experience-Rome (3) Caravaggo-Experience-Rome (4) Caravaggo-Experience-Rome (5) Caravaggo-Experience-Rome (6) Caravaggo-Experience-Rome (7) Caravaggo-Experience-Rome (8) Caravaggo-Experience-Rome (9)

Het zijn niet de originele werken van de meester die hier te zien zijn, maar schitterend gemaakte multi-projecties op soms zeer groot formaat. Daardoor kun je elk detail van de schilderijen in je opnemen en ontsnapt niets meer aan je aandacht. Je wordt als het ware in elk werk gezogen, ook dankzij de passende muziek en speciale geursensaties die de schilderijen vergezellen.

Deze bijzondere belevenis brengt je even terug naar de zeventiende eeuw, naar de tijd waarin Caravaggio zijn meesterwerken creëerde. Uniek, indrukwekkend en zeker de moeite waard als je komende maanden een bezoek aan Rome brengt.

Caravaggo-Experience-Rome (10)

Praktische informatie
Caravaggio Experience is tot en met 3 juli 2016 te zien in het Palazzo delle Esposizoni (Via Nazionale 194, Rome). Het Palazzo delle Esposizioni is op zondag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er van 10.00 tot 22.30 uur terecht. De kassa sluit een uur eerder.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *