Home » Reizen door Italië » Puglia » Een dagje aan het strand van Monopoli
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een dagje aan het strand van Monopoli

Wie in Monopoli is en een dagje naar het strand wil, kan zo maar eens last krijgen van keuzestress. Met zoveel mooie stranden binnen handbereik is het namelijk best moeilijk kiezen! We maken het je wat gemakkelijker door de fijnste plekken op een rij te zetten.

Rent-Me-Charter-boot-Monopoli-Puglia (8)

In stijl op weg
Bij Way to Move huur je de enige echte Italiaanse Vespa, waarmee je de kust geheel in stijl kunt verkennen. Rijd je liever niet zelf? Dan kun je ook een van de tours boeken, zoals wij deden.

Way-to-Move-scooter-Vespa-Puglia (3) Way-to-Move-scooter-Vespa-Puglia (3a)

Lekker loungen
We klimmen achterop en beginnen aan een ontspannen rit met als eerste stop Lido Purple Beach, voor een cornetto en een cappuccino. In deze hippe beachclub is het overdag goed toeven op een van de loungebedden en kun je ’s nachts tot in de late uurtjes dansen op de beats van lokale of bekende dj’s. Je kunt hier ook je handdoek uitrollen op het publieke deel, voor aan het strand. Zo geniet je mee van de loungemuziek, maar hoef je niet per se geld uit te geven.

Lido-Purple-Beach-Monopoli-Puglia (1) Lido-Purple-Beach-Monopoli-Puglia (2)

Tropisch groen
We vervolgen onze weg naar Lido La Perla Nera bij Porto Nero. Een strandtent met zwembad én uitzicht op de stad. ’s Avonds zijn hier regelmatig muziekbandjes te vinden.

Lido-La-Perla-Nera-Monopoli-Puglia (1) Lido-La-Perla-Nera-Monopoli-Puglia (2)

Ben je sportief aangelegd en wel in voor een potje beach volleybal of voetbal, dan kunnen we Lido Cala Paradiso aanraden. Een grote strandtent met drie bars, een restaurant en verschillende sportieve mogelijkheden. Op het strand, maar ook op het water.

Lido-Cala-Paradiso-Monopoli-Puglia (1) Lido-Cala-Paradiso-Monopoli-Puglia (2) Lido-Cala-Paradiso-Monopoli-Puglia (3)

Na een espresso aan de bar gaan we op weg naar onze persoonlijke favoriet: Lido Le Macchie. Of je nu een zonaanbidder bent of liever de schaduw opzoekt, je vindt hier verschillende fijne plekken om de dag door te brengen. Het terrein is mooi aangekleed met veel hout en tropisch groen. Er is ook gedacht aan mindervaliden, zwangere vrouwen en gezinnen met jonge kinderen. Zo is er een speciale strandopgang en een strandrolstoel aanwezig en zijn er extra comfortabele strandbedden te huur.

Lido-Le-Macchie-Monopoli-Puglia (1) Lido-Le-Macchie-Monopoli-Puglia (2) Lido-Le-Macchie-Monopoli-Puglia (3) Lido-Le-Macchie-Monopoli-Puglia (4) Lido-Le-Macchie-Monopoli-Puglia (5)

Belli Freschi & jonge locals
Voordat we op weg gaan naar ons lunchadres drinken we nog een groot glas ijsthee bij Lido Belli Freschi, waar je net als op het eerste adres zowel een betaald als een onbetaald stuk strand vindt. Na een dag zonnebaden kun je hier ’s avonds ook lekker dineren.

Lido-Belli-Freschi-Monopoli-Puglia

Voor de lunch strijken we neer in het populaire Porto Ghiacciolo Beach, waar je veel jonge locals aantreft. Dit strand kijkt uit op het Castello di Santo Stefano, een kasteel dat momenteel particulier bezit is en regelmatig wordt gehuurd voor grote feesten, zoals onlangs nog een bruiloft waar Duran Duran ‘even’ kwam optreden. Iets waar ze hier nog altijd volop over napraten.

Het eten bij Porto Ghiacciolo Beach is betaalbaar en erg smaakvol. Wij bestellen verschillende visgerechten en zeevruchten, een leuke manier om kennis te maken met alles wat de lokale keuken te bieden heeft. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van onze gidsen van Way to Move. Het was een hele belevenis om al deze mooie plekken per Vespa te verkennen!

Porto-Ghiacciolo-Beach-Monopoli-Puglia (1) Porto-Ghiacciolo-Beach-Monopoli-Puglia (2) Porto-Ghiacciolo-Beach-Monopoli-Puglia (3) Porto-Ghiacciolo-Beach-Monopoli-Puglia (4)

Van de andere kant
Je kunt de kust van Monopoli natuurlijk ook van de andere kant bekijken. Vanaf het water! Dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijst Rent Me Charter van Michele. Stel je voor: je bent advocaat en hebt zo’n grote voorliefde voor de zee dat je besluit een tweede bedrijf op te richten en boottours aan te bieden. Dat is Michele in een notendop.

Rent-Me-Charter-boot-Monopoli-Puglia (1a) Rent-Me-Charter-boot-Monopoli-Puglia (4)

Zijn favoriet is de catamaran, in zijn ogen de perfecte kruising tussen een motor- en zeilboot. Voor dertig tot vijftig euro per persoon kun je al drie uur varen met een groep en voor tweehonderd euro kun je de boot zelfs afhuren (de prijs is afhankelijk van het seizoen en je wensen). Aan boord geniet je van een uitgebreide lunch of een duik in het heldere water tijdens een van de tussenstops. Alleen maar achterover leunen en genieten van de omgeving mag natuurlijk ook. Magnifico!

Rent-Me-Charter-boot-Monopoli-Puglia (1b) Rent-Me-Charter-boot-Monopoli-Puglia (2) Rent-Me-Charter-boot-Monopoli-Puglia (5)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *