Home » Reizen door Italië » Lucca » Bekijk Lucca eens door een groene bril!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bekijk Lucca eens door een groene bril!

Lucca kennen we als onze spreekwoordelijke broekzak. We ontdekten het stadje verschillende keren per fiets, inclusief een tocht over de stadsmuren, slenterden er te voet doorheen (aan de hand van deze route door Lucca die Saskia ooit maakte), beklommen zowel de Torre Guinigi als de Torre dell’Orlogio, dronken koffie op het Piazza dell’Anfiteatro én aten natuurlijk bij elk bezoek een stuk buccellato.

Dankzij het schitterende boek Green Lucca Verde van Cora Koning en Saskia Pauwels ontdekten we deze week echter een heel nieuwe kant van de stad. Dit fotoboek, met tekst in zowel het Italiaans als het Engels) neemt je mee naar het groene hart van Lucca.

Green-Lucca-Verde

Natuurlijk ontbreken de grote bezienswaardigheden niet, zoals de stadsmuren, het Palazzo Pfanner, de Torre Guinigi en Villa Bottini. Maar dankzij Green Lucca Verde bekijk je elk straatje, elk plein in Lucca met een groene bril op.

Je ziet kleurrijke balkonnetjes vol groen, luiken omringd door groen en complete mini-tuintjes nét voor de deur van een palazzo. Je ontdekt verborgen tuinen, monumentale bomen, pittoreske doorkijkjes en – een van de grootste groene verrassingen voor ons – de kloostertuin van San Micheletto.

Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (1) Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (2)

Leuk en zeer lezenswaardig zijn ook de interviews die in het boek zijn opgenomen. Zo lees je het verhaal van de verzorger van de enorme steeneiken boven op de Torre Guinigi, maar ook dat van een wetenschapper die in de botanische tuin van Lucca de fagioli (boontjes) bestudeert.

Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (8)

Samen met de vele kleurrijke foto’s geeft dit boek een meer dan compleet beeld van de groene kant van Lucca, die dankzij de vele verschillende invalshoeken die de makers gekozen hebben in de hele stad aanwezig is.

Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (4) Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (5)

Wie dit boek koopt, maakt net als wij dankzij die groene bril kennis met een ander Lucca. Een Lucca dat nog pittoresker, nog romantischer en nog kleurrijker is dan het Lucca dat we al kenden en waar we helemaal opnieuw verliefd op worden.

Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (6) Green-Lucca-Verde-Cora-Konings (7)© foto’s: Cora Koning

Ook op pad met Green Lucca Verde? Het boek (met tekst in het Engels en in het Italiaans) is te bestellen via fotografe Cora Koning of via Amazon. Ook is het te koop in de verschillende boekwinkels in Lucca zelf. Het boek kost € 25.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *