Ga op pad met onze City Walks!

Beroemd om de buccellato

Als je deze zomer in Lucca bent, mag je de buccellato niet overslaan. Immers: un anda’ a’ di’ che a Lucca ci sei stato, se il buccellato al Taddeucci un’hai mangiato. Volgens dit veelgebruikt gezegde ben je niet in Lucca geweest als je geen buccellato van Taddeucci hebt gegeten. Dit zoete ronde brood met rozijnen en anijszaad wordt op elk moment van de dag gegeten: bij een schuimige cappuccino als ontbijt, als merenda (tussendoortje) of als dessert, met een glaasje Vin Santo erbij.

taddeucci

Volgens de inwoners van Lucca is Taddeucci de beste buccellato-bakker van de stad. Het zoete brood werd hier in 1881 voor het eerst gemaakt door de toenmalige bakker, Jacopo Taddeucci. De huidige generatie hanteert nog steeds het authentieke recept, dat men helaas niet wil verklappen. Je vindt Taddeucci aan het Piazza San Michele 34 in Lucca, en online op Buccellatotaddeucci.com.

buccellato
Wanneer je geen genoeg krijgt van de beroemde buccellato, ga dan ’s avonds eten bij Buca di Sant’Antonio. Hier maken ze het lekkerste toetje ooit: buccellato semifreddo. Maar ook voorafgaand aan het dessert zul je genieten, want al vanaf 1782 worden bij Buca di Sant’Antonio de lekkerste regionale specialiteiten op tafel getoverd. Het is moeilijk kiezen uit de vele typische gerechten. Wat te denken van farro alla Garfagnana of pappardelle alla lepre?

Proberen? Buca di Sant’Antonio ligt aan de Via della Cervia 3 in Lucca. Buon appetito!

nom-2013-250 (1)

Ciao tutti is dit jaar wederom genomineerd voor een Travvies Award in de categorie Reisverslagen. Klik hier om op ons te stemmen! Grazie mille!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *