Home » Reizen door Italië » Lucca » Taddeucci in Lucca – beroemd om de buccellato
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Taddeucci in Lucca – beroemd om de buccellato

‘Un anda’ a’ di’ che a Lucca ci sei stato, se il buccellato al Taddeucci un’hai mangiato’. Volgens dit gezegde ben je niet in Lucca geweest, als je geen buccellato van Taddeucci hebt gegeten.

Dat laat Saskia zich geen twee keer zeggen en dus strijkt ze tijdens haar bezoek aan Lucca neer om dit zoete ronde brood met rozijnen en anijszaad te proeven. Het wordt op elk moment van de dag gegeten: bij een schuimige cappuccino als ontbijt, als merenda (tussendoortje) of als dessert, met een glaasje vin santo erbij.

Volgens de inwoners van Lucca is Taddeucci de enige echte buccellato-bakker van de stad. Het zoete brood werd hier in 1881 voor het eerst gemaakt door de toenmalige bakker, Jacopo Taddeucci. De huidige generatie hanteert nog steeds het authentieke recept, dat men goed geheim houdt.

Ook proeven? Je vindt Taddeucci aan het Piazza San Michele 34 in hartje Lucca.

Wanneer je geen genoeg krijgt van de beroemde buccellato, ga dan ’s avonds eten bij Buca di Sant’Antonio (Via della Cervia 3, Lucca). Hier maken ze een meer dan smakelijk toetje met deze lokale lekkernij: buccellato semifreddo. Maar ook voorafgaand aan het dessert zul je genieten, want al vanaf 1782 worden bij Buca di Sant’Antonio de lekkerste regionale specialiteiten op tafel getoverd.

Ook heel lekker: Osteria Baralla (Via dell’Anfiteatro 5, Lucca) heeft een Zuppa Lucchese op de dessertkaart staan. Een lokale variant van de zuppa inglese, met buccellato, room, aardbeien en vin santo. Da leccarsi i baffi!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *