Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Zoek verkoeling in zomers Florence – 5 coole tips voor warme zomerdagen

In de zomer kan de temperatuur in Florence flink oplopen. Toen Saskia er een zomer lang studeerde, verzuchtten zelfs de Siciliaanse leraressen elke ochtend: Che caldo! Wat een hitte!

Door de ligging, in een soort kom, oftewel buco (in het Florentijns uitgesproken als buho), blijft de hitte in de stad lang hangen en is een lekker fris briesje vaak ver te zoeken.

Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je verfrissing vindt en wat koelte op kunt zoeken. We tippen er in deze blog een aantal, van raften op de Arno tot een duik in het zwembad, van een picknick in een wijngaard tot kunst kijken in de koelte.

foto: Relais Villa Olmo

Neem een verfrissende duik in het water

De Arno stroomt dwars door de stad, maar deze rivier is nu niet echt de aangewezen plek voor een verfrissende duik. Daarvoor kun je het beste naar Piscine Le Pavoniere (in het Parco delle Cascine) of naar Piscina Costoli (in de wijk Campo di Marte).

foto: Piscine Le Pavoniere

Heb je een auto tot je beschikking, dan kun je ook naar het Parco dei Renai, naar het Lago di Bilancino (in de Mugello), naar het Lago di Castelruggero (in de Chianti) of maar het Lago di Londa.

Wil je liever wat meer luxe? Boek dan via Destination Florence een heerlijk ontspannen dagje bij Relais Villa Olmo, in Impruneta, net ten zuiden van Florence. Je geniet dan niet alleen van het zwembad, maar ook van een heerlijke lunch bereid door chef Alessio Leporatti van het restaurant van het relais.

Neem een goed boek mee, geef je over aan een dagje dolce far niente en je kunt er weer helemaal tegen!

foto’s: Relais Villa Olmo

Vaar onder de Ponte Vecchio door

De Ponte Vecchio is een van de blikvangers van Florence. Het is een perfecte plek om overheen te wandelen en om er de zon onder te zien gaan, maar mooier is het om ónder de Ponte Vecchio door te varen.

foto: Andrea Bonfanti

Destination Florence biedt een speciaal raftingarrangement, waarbij je over de Arno vaart, langs de schitterende palazzi aan weerszijden van de rivier, en onder de vele bruggen, waaronder ook de beroemde Ponte Vecchio. Een uniek setting!

Ook een aanrader is deze boottour over de Arno. Wil je liever wat avontuurlijker waterpret, dan kun je ook raften in de Mugello, kajakken op de Lima in de Toscaanse Apennijnen of kajakken op het Lago di Bilancino.

foto: Destination Florence

Strijk neer voor een picknick in de wijngaard

Rondom Florence vind je een aantal schitterende Medici-villa’s. Een van deze villa’s is Villa di Artimino, die ook wel de ‘villa van de honderd schoorstenen’ wordt genoemd. In 1596 werd de villa, die dateert uit de middeleeuwen, door Buontalenti omgetoverd tot een buitenverblijf dat De’ Medici waardig was.

Nu is de villa omgetoverd tot een luxe hotel met restaurant, waar je een middag neer kunt strijken voor een luxe picknick met wijnproeverij, waarbij je eigen sommelier je alles vertelt over de wijnen die je proeft.

Dankzij het betoverende uitzicht smaakt alles nog net even specialer. Ideaal voor een romantisch uitje, maar ook met vrienden een aanrader.

foto’s: Villa di Artimino

Kijk kunst in een koele kerk, kapel of klooster

Een kerk, kapel of klooster kan een fijn toevluchtsoord zijn als de hitte je even te veel wordt. Zeker omdat er in de Florentijnse kerken heel veel prachtige kunst te bewonderen is.

We zetten een aantal minder bekende aanraders voor je op een rijtje:
*de Orsanmichele
*de Cappella Rucellai
*de Cappella Brancacci
*het Chiostro dello Scalzo
*de synagoge van Florence

Maar loop ook zomaar eens een kerk of klooster in en laat je verrassen!

Slaap een nachtje in een tent tussen de bomen

Even buiten de stad, bij het Florence Tree Camp in het Parco Museo di Arte Ambientale Poggio Valicaia, slaap je in een tent tussen de bomen.

’s Avonds is er eerst nog een gezellige barbecue (of een diner bij kaarslichtjes als je romantisch met z’n tweetjes wil eten) en dan kruip je in je boomtent voor een nacht onder de flonkerende sterrenhemel.

foto’s: Destination Florence

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *