Ga op pad met onze City Walks!

In vliegende vaart: 5 cadeaus voor de Vespaliefhebber

Aan de kant, aan de kant! Babbo Natale gaat er in vliegende vaart vandoor op zijn Vespa om nog wat laatste kerstcadeaus in Vespastijl in te slaan.

De Vespa is misschien wel het meest Italiaanse icoon aller tijden en heeft het hart van veel Italiëliefhebbers gestolen. Reden genoeg om een Vespacadeautje onder de kerstboom te leggen!

Pizzascooter
Deze rode Vespa rijdt moeiteloos door elke pizza! Met zijn twee wielen snijdt hij elke pizza in hoog tempo in stukken. Een bruikbaar cadeau voor elke pizzafan, dat op niet-pizzadagen dienst doet als blikvanger in de keuken.
Taglia Pizza Vespa | € 14,22 | verkrijgbaar via Perditempostore

 

Vespa’s aan de muur
Deze door popart geïnspireerde Vespa canvas art vrolijkt je interieur op. Kunstenaar Annejole Jacobs heeft een serie van negen verschillende Vespa-schilderijen gemaakt. De felgekleurde prints zijn zowel alleen als gegroepeerd met twee of drie schilderijtjes op een rij een blikvanger!
Vespa op canvas | € 54,95 | verkrijgbaar via het Italiëpunt

 

Vespa – From Italy with Love
Toen de eerste Vespa in 1946 het licht zag, kon men nog niet vermoeden dat de scooter binnen zeer korte tijd een van de meest betaalbare en meest gebruikte vormen van transport in Italië zou worden. Je kwam de Vespa echt overal tegen; in 1956 waren er al meer dan een miljoen van geproduceerd! Ook nu, ruim een halve eeuw later, is de Vespa wereldwijd ongekend populair. Dit boek beschrijft aan de hand van vele historische foto’s en vermakelijke teksten het verleden van dit legendarische merk.
Vespa – From Italy with Love | ISBN 9789036616492 | € 9,95 | verkrijgbaar via bol.com

 

Op je mouw gespeld
Italianen staan bekend om hun gevoel voor mode, stijl en design: mooi op maat gemaakte pakken, zijden stropdassen, Italiaanse schoenen, getailleerde overhemden. En daarbij mogen mooi bijpassende manchetknopen natuurlijk niet ontbreken… Vespaliefhebbers maak je blij met deze verzilverde, elegante manchetknopen (circa 2 bij 1 centimeter) met rode of blauwe Vespa’s, geleverd in een mooie geschenkverpakking.
Vespa-manchetknopen | € 17,95 | verkrijgbaar via het Italiëpunt

La Dolce Vespa
Voor wie het liefst een beleving cadeau doet, is deze Vespa-tocht alvast een mooi voorproefje van la dolce vita. Met een echte Italiaanse Vespa ga je een hele dag op pad door de Toscaans aandoende Limburgse heuvels – uiteraard met voldoende lekkernijen om ’s middags heerlijk te picknicken. Na een uurtje wil je zo doorrijden naar Toscane…
Arrangement Vespa Picknick | vanaf € 49,50 p.p. (o.b.v.2 personen per Vespa) | te reserveren via La Dolce Verhuur Maastricht

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *