Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geniet van 10 nieuwe boeken over / uit Italië

Deze kleurrijke bibliotheek is te vinden bij Cala Port’Alga, bij Polignano a Mare, aan de kust van Puglia. Wij vullen hem voor jou alvast met tien heerlijke nieuwe boeken over en uit Italië, die je in gedachten alvast even naar Venetië, Napels, Capri, Florence en andere prachtige plekken in il belpaese laten reizen.

met dank aan Mare & Scogli voor de foto

De engel van Venetië – David Hewson
We hebben Hewsons eerdere boeken over onder meer Rome en Venetië verslonden. Zijn laatste boek – De binnenste cirkel, dat zich afspeelt in Calabrië – was echter alweer drie jaar geleden verschenen.

We hebben dan ook lang uitgekeken naar dit nieuwe boek met opnieuw een Venetiaans decor. Niet tevergeefs gelukkig; Hewson trekt je al na een paar pagina’s mee in een spannend verhaal, in de duistere setting van het Venetië van 1943.

Na het verlies van zijn ouders probeert de achttienjarige Paolo Uccello te overleven onder het Duitse regime. Hij is de enige die de weverstraditie van zijn ouders kan voortzetten en de opdracht die zij net voor hun dood ontvingen tot een goed einde kan brengen.

Als hij van de priester het verzoek krijgt om zijn kelder ter beschikking te stellen om een voortvluchtige Joodse broer en zus te laten onderduiken, weet Paolo dat hij met vuur speelt, maar hij realiseert zich ook dat dit de enige manier is om de opdracht te voltooien.

Al snel blijkt de Venetiaanse politie op zoek te zijn naar de twee voortvluchtigen. Paolo probeert wanhopig te voorkomen dat ze worden gevonden, maar de zus stort zich in het Venetiaanse verzet en zet daarmee veel meer dan alleen haar eigen leven op het spel…

De engel van Venetië | David Hewson | ISBN 9789022592595 | € 20,99 | uitgeverij Boekerij | bestel De engel van Venetië bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

Toevallige bedenksels – Elena Ferrante
Voor de fans van Ferrante is dit prachtig uitgevoerde boek met stofomslag en illustraties een must have. Verwacht echter geen Napolitaanse verhalen, want Toevallige bedenksels omvat een veelzijdige verzameling columns die Ferrante sinds begin 2018 voor de Britse krant The Guardian schreef.

De redactie legde haar elke week een thema voor, waarover zij dan in korte tijd een persoonlijk stuk zou schrijven. Tijdens dat intuïtieve schrijfproces kwamen veel gebeurtenissen uit het verleden, gedachten en herinneringen toevalligerwijs onder haar vergrootglas terecht.

Zo lees je over Ferrantes eerste liefde, haar politieke passiviteit en bezorgdheid over de democratie, haar liefde voor de taal en het Italiaans en haar sterke overtuiging dat een vrouwelijke regisseur haar boeken vrijelijk kan verfilmen en een man niet (waarvan haar ongelijk inmiddels gelukkig bewezen is…).

Toevallige bedenksels | Elena Ferrante | ISBN 9789028450318 | € 24,99 | uitgeverij Wereldbibliotheek | bestel Toevallige bedenksels bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Het Evacomplex – Jeroen Windmeijer
De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap.

Dat hij daarmee onheil afroept over zichzelf én over zijn vrouw Cat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hun om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?

Journaliste Magda Filippo stuit op een alternatieve uitleg van het Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe?

Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse Kapel. Zonder het te beseffen hebben ze zich allemaal in een slangenkuil begeven…

Het Evacomplex | Jeroen Windmeijer | ISBN 9789402707212 | € 21,99 | uitgeverij HarperCollins | bestel Het Evacomplex bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book en als luisterboek)

De belofte van Michelangelo – Matteo Strukul
Na zijn schitterende reeks over de familie De’ Medici neemt Matteo Strukul je in zijn nieuwste boek mee naar het Rome van 1542. Een perfecte wisseling van decor, die opnieuw een meeslepend verhaal oplevert dat je niet makkelijk kunt wegleggen.

Michelangelo moet daar, op achtenzestigjarige leeftijd, een belofte inlossen die hij veertig jaar eerder deed: de voltooiing van de tombe van paus Julius II. Hij worstelt echter met de opdracht; hij is zijn geloof in de katholieke kerk kwijt en voelt zich niet meer thuis in de Romeinse maatschappij.

Hij wendt zich tot een nieuwe heidense sekte, de Spirituali, voor geestelijke leiding. Opgejaagd door de Inquisitie, in de steek gelaten door het Vaticaan en achtervolgd door zijn opdrachtgevers, moet Michelangelo alles op alles zetten om in leven te blijven.

Hij krijgt daarbij de onverwachte hulp van drie heel verschillende vrouwen, die elk op hun eigen manier een grote kracht hebben: Vittoria Colonna, de beeldschone markiezin van Pescara; de charmante en mysterieuze dievegge Malascorte; en de even invloedrijke als meedogenloze courtisane Imperia.

De belofte van Michelangelo | Matteo Strukul | ISBN v | € 21,99 | uitgeverij Boekerij | bestel De belofte van Michelangelo bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

Sex & Vanity – Kevin Kwan
Kevin Kwan verbleef enige tijd bij vrienden van ons op Capri om inspiratie op te doen voor dit liefdesverhaal op dit zonovergoten jetseteiland.

Als Lucie Churchill op de eerste ochtend van haar vakantie op het eiland Capri oog in oog komt te staan met George Zao, weet ze onmiddellijk dat ze een hekel aan hem heeft. Ze walgt ervan dat hij galant aanbiedt om van hotelkamer te wisselen zodat zij uit kan kijken over de Tyrreense Zee, ze haat het dat hij meer over kunst weet dan zij en ze kan het werkelijk niet uitstaan dat hij haar heeft gekust in de schaduw van een Romeinse ruïne.

Als dochter van een in Amerika geboren Chinese moeder en een New Yorkse vader met blauw bloed, is Lucie altijd van plan geweest een westerse man te trouwen. Er zit niets anders op dan George af te wijzen. Maar als ze hem jaren later weer tegen het lijf loopt – nota bene tijdens een weekendje weg met haar verloofde – is hun aantrekkingskracht nog net zo sterk. Hoe lang kan ze hem de toegang tot haar wereld en hart ontzeggen?

Sex & Vanity | Kevin Kwan | ISBN 9789022592731 | € 20,- | uitgeverij Boekerij | bestel Sex & Vanity bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

Stilte is iets levends – Chandra Livia Candiani
In Italië zijn er al 40.000 exemplaren verkocht van Stilte is iets levends. Nog altijd nemen de verkoopcijfers toe. Chandra Livia Candiani heeft dan ook een uitzonderlijk mooi boek geschreven over stilte en mediteren, dat troost en hoop biedt in deze onzekere tijd. In prachtig poëtisch taalgebruik geeft ze antwoord op de vraag: ‘Hoe kan ik mijn leven goed leiden?’

Speciaal voor de Nederlandse lezers schreef Paolo Cognetti, de auteur van onder meer De acht bergen en Zonder de top te bereiken: ‘Dit boek is een kleine, stille kamer. In die kamer luisteren we naar onze adem en wachten we tot het woord uit de stilte opwelt. Het authentieke woord, het woord dat licht werpt op de ziel van elk ding, en dat woord is de poëzie.’

Stilte is iets levends | Chandra Livia Candiani | ISBN 9789021579849 | € 15| Kosmos Uitgevers | bestel Stilte is iets levends bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

De engel van München – Fabiano Massimi
Het is 1931. In het appartement van Adolf Hitler – de rijzende ster van de nazipartij – wordt Geli Raubel dood gevonden. Zij is niet alleen Hitlers nichtje, maar ook zijn minnares en hoewel alles wijst op zelfmoord, zijn er een heleboel mensen die een goede reden hebben om haar te willen vermoorden.

De eigenzinnige rechercheur en ex-nazi Sigfried Sauer wordt opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat deze zaak veel ingewikkelder is dan hij dacht, zeker als er meer doden vallen en getuigen elkaar tegenspreken. En waar is de gouden swastika die Geli altijd om haar hals droeg…

De engel van München is een spannende literaire thriller rondom historische personages en een waargebeurde zaak die de loop van de geschiedenis had kunnen veranderen.

De engel van München | Fabiano Massimi | ISBN 9789401676144 | € 21,99 | Xander Uitgevers | bestel De engel van München bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

De meester van het leven – Peter Knapen
Peter Knapen is een fervent Italiëliefhebber en gaat al ruim twintig jaar onafgebroken naar Italië. Laatst stuurde hij ons een ‘Italiaans’ nieuwtje, want Peters recent verschenen boek De meester van het leven werd voor meer dan de helft op Italiaanse bodem gecreëerd; tijdens vakanties in onder meer Toscane, Umbrië en Veneto.

Zijn verhaal neemt je mee naar een zonovergoten meidag in het Belgische dorpje Belsele, waar de wereldvermaarde DNA-onderzoeker Renaat Plageens ten grave wordt gedragen. Tijdens een mysterieuze viering nemen zijn dierbaren, zijn vrienden en zijn kennissen afscheid van hem.

Renaats leven lijkt voorbij te zijn, maar een ongelofelijk geheim begint zich te ontvouwen. De meester van het leven reconstrueert op een magistrale wijze het levensverhaal van deze getalenteerde weesjongen.

In een wervelende carrousel van ogenschijnlijk dagelijkse gebeurtenissen zien we Renaat verwoed speuren naar zijn oorsprong, en naar goedheid, schoonheid en waarheid. In een mum van tijd word je als lezer zijn metgezel op een fenomenale reis door de tijd.

Tijdens zijn odyssee ontmoet Renaat vele mensen. Hij ervaart vreugde en verdriet, schippert tussen hoop en wanhoop, en reikhalst vurig naar liefde en licht. Maar wie is zijn meester van het leven?

Peter deelt zijn fascinatie voor de innerlijke wereld van de mens, en voor de inspiratie die ons vanuit de psychologie, filosofie en spiritualiteit wordt geschonken. Wij lazen het nog thuis op de bank, maar we hopen dat het veel lezers mag inspireren tijdens hun reis door Italië.

De meester van het leven | Peter Knapen | ISBN 9789463652926 | € 26,95 | bestel De meester van het leven bij je lokale boekhandel, via deze link bij bol.com of via deze link direct bij de auteur zelf

Pelgrim met een knipoog – Herman Cole
In Pelgrim met een knipoog beschrijft Herman Cole het Italiaanse deel van de bedevaartstocht van Marinus Geubels, die in de achttiende eeuw op weg was naar Jeruzalem. Geubels bezoekt onder meer Rome, Napels, de Vesuvius, Pozzuoli, Messina, Catania en de Etna. Op de terugreis doet hij Genua, Livorno, Loreto, Padova, Venetië en Trieste aan.

Herman Cole vertaalt en resumeert de geschriften van Marinus en maakt van de gelegenheid gebruik om ook de andere reisdoelen van de pelgrim toe te voegen: de avontuurlijke tochten dwars door Frankrijk, de tumultueuze Middellandse Zeevaart tussen Malta en Egypte tijdens de Russisch-Turkse oorlog, zijn Ronde van het Heilig Land in de sporen van zijn Zaligmaker, zijn grillige tocht huiswaarts door Oostenrijk, Duitsland, de Ardennen, de Kempen…

Pelgrim met een knipoog | Herman Cole | ISBN 9789464209266 | € 22,99 | Pelgrim met een knipoog is te koop bij boekhandel ’t Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas (België) en daar ook te bestellen

De Veleda-erfenis – Chris Houtman
De Veleda-erfenis is het laatste deel in de Veleda-trilogie, waarin het verhaal van Elfleda, Plinius de Oudere, Julius Civilis en natuurlijk de Veleda tot een grootse apotheose komt.

Tijdens het Vierkeizerjaar is het chaos in het Romeinse Rijk. De Bataafse Opstand tegen Rome kantelt en Elfleda begint te beseffen dat het bijna onmogelijk is om de strijd nog te winnen. Ze besluit haar goede vriend Plinius in te schakelen voor de vredesonderhandelingen. Als de Veleda in de boeien dreigt te worden geslagen om in de straten van Rome de ceremoniële wurgdood te ondergaan, neemt Elfleda een gedenkwaardig besluit. Is de band met haar goede vriend Plinius sterk genoeg om ook haar van een gruwelijke dood te redden?

De Veleda-erfenis | Chris Houtman | ISBN 9789401613781 | € 21,99 | Xander Uitgevers | bestel De Veleda-erfenis bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *