Download gratis de Ciao tutti app!

Vespa 75 years young – 75 Vespa’s vieren 75 jaar Vespa in Autoworld Brussel

Autoworld in Brussel opent van 1 juli tot en met 15 augustus 2021 de deuren voor de tentoonstelling Vespa 75 years young. Ter ere van de 75ste verjaardag van de Vespa (waarover we je in deze blog al meer vertelden) schitteren 75 unieke exemplaren uit verschillende periodes.

Aan de hand van een selectie van de meest representatieve tot de door verzamelaars meest gezochte modellen wordt de geschiedenis van de beroemde scooter verteld en worden de bezoekers van deze zomertentoonstelling meegevoerd in de wereld van een van de symbolen van het Italiaanse dolce vita.

Je bewondert modellen van 1947 tot 2021 tonen, niet alleen afkomstig uit de bakermat van de Vespa, het Italiaanse Pontedera (in de provincie Pisa), maar ook gebouwd in België. Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en de Verenigde Staten.

Vergaap je bijvoorbeeld aan de MP6, de zeer gewilde faro basso (Lage koplamp), de eerste sidecars, de 150 GS Vespone (die zeventien jaar lang de krachtigste Vespa op de markt was), een rally Vespa, een militaire ACMA Vespa TAP 150cc of een U-model (destijds de goedkoopste Vespa maar intussen een van de meest gewilde en duurste modellen).

Ook moderne Vespa’s ontbreken niet, van de 946 met 125cc die in 2013 werd geïntroduceerd als eerbetoon aan het allereerste model tot het model dat dit jaar is gepresenteerd ter ere van de 75ste Vespa-verjaardag. Er zijn zelfs een aantal gebutste vintage modellen te zien, in originele – dus ongerestaureerde – staat.

De drijvende kracht achter deze tentoonstelling is Mario Catapano, die er een erezaak van maakte om talrijke verzamelaars te overtuigen om hun juweeltjes voor een tijdje uit te lenen aan Autoworld. Hij zal vast trots zijn dat dat is gelukt, met 75 verleidelijke Vespa’s die wachten op de komst van vele Vespa-fans en bewonderaars.

Praktische informatie
Vespa 75 years young is van 1 juli tot 15 augustus 2021 te zien in Autoworld (Jubelpark 11 Brussel). De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. Een toegangskaartje kost € 12. Senioren, studenten en kinderen van zes tot twaalf jaar krijgen korting. Zie de website van Autoworld voor alle details.

Onze podcast over de Vespa
In een van onze podcasts vertelt Saskia je alles over de Vespa. Niet voor niets prijkt deze stijlvolle scooter in het logo van Ciao tutti en hoor je hem in elke podcast.

Saskia: ‘Vespa’s maken voor mij echt deel uit van het Italiaanse straatbeeld. Ik fotografeer ze graag als ze geparkeerd staan in pittoreske straatjes en geniet als ik zie hoe Italianen schijnbaar moeiteloos door het drukke verkeer laveren of hun hele huishouden per Vespa vervoeren. In deze podcast maak ik ruim baan voor de Vespa, met veel details uit de unieke historie van Piaggio en vintage reclamefragmenten.’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *