Ga op pad met onze City Walks!

The Vespa Trip – zevendaagse road trip door Toscane

Op zoek naar een originele vakantie in Italië? The Vespa Trip heeft een heerlijke reis voor je uitgestippeld. Tijdens een zevendaagse road trip zoef je op authentieke Vespa’s langs picture perfect dorpjes, via karakteristieke Toscaanse slingerweggetjes met adembenemende vergezichten.

photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be

Op de mooiste scooters ter wereld geniet je ver weg van de gebaande paden van onontdekte Italiaanse pareltjes, gezellige barretjes en restaurants van traditionele Italiaanse families.

photo by STYN.bephoto by STYN.be photo by STYN.be

The Vespa Trip – route
The Vespa Trip vertrekt vanuit Florence of vanuit Pisa. Je volgt weliswaar bij beide trips dezelfde route, maar dan in een andere volgorde. Na de eerste kennismaking met je Vespa in Pisa of Florence verlaat je meteen de drukte en zet je koers naar het prachtige Toscaanse binnenland. Je zit vrijwel meteen op de mooiste weggetjes met na elke bocht een nieuw panorama met in de hoofdrol de prachtige Toscaanse wijngaarden, olijfboomgaarden en glooiende heuvels.

photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be

Indrukwekkende plekken die je tijdens je trip zeker zult kruisen zijn San Gimignano, Siena, Florence, Vinci (de geboorteplaats van uomo universalis Leonardo da Vinci), Pisa, Lucca en het van de bewoonde wereld afgesloten dorpje Montefegatesi, op vrijwel het hoogste puntje van Toscane. Na ook nog een tocht langs de Lima-rivier en een namiddag aan het strand keer je terug naar je vertrekpunt, waar er een laatste feestje zal gevierd worden.

photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.bephoto by STYN.be

The Vespa Trip – praktische informatie
The Vespa Trip start op maandagavond met een welkomstdrankje en eindigt op zondagochtend. Je kunt The Vespa Trip boeken in mei, juni juli en augustus. In 2018 start de eerste Vespa Trip op maandag 14 mei en de laatste Vespa’s vertrekken op maandag 27 augustus.

photo by STYN.be photo by STYN.be

The Vespa Trip is er al vanaf € 490,- per persoon. Dit is inclusief de huurprijs van de Vespa (per twee personen – alleen op een Vespa rijden kan ook, tegen een meerprijs), zes overnachtingen in drie of vier sterren hotels met ontbijt, af en toe een gezellige aperitivo, een back-up service die je zal helpen in het onwaarschijnlijke geval dat je motorpech hebt, een road book met alle leukste weggetjes en beste adresjes onderweg.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken om je bagage overal heen te zeulen, want The Vespa Trip heeft een eigen Luigi die met een bestelwagen van de ene naar de andere aankomstplaats rijdt en je bagage vervoert.

photo by STYN.be photo by STYN.be photo by STYN.be

Je kunt The Vespa Trip helemaal solo doen, maar ook als duo of als grotere groep (dat kan mét gids maar je kunt ook allemaal zelfstandig rijden). Je krijgt namelijk een GPS mee waar de mooiste wegen van Toscane zijn ingeladen en die je onderweg naar de mooiste plaatsen leidt.

Wil je The Vespa Trip boeken? Dat kan via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Helen (dat kan gewoon in het Nederlands) via mail (helen@thevespatrip.com) of telefoon (0032-93105204). Via Facebook en Instagram geniet je alvast mee van de mooiste plekjes die je tijdens The Vespa Trip ontdekt.

photo by STYN.be

dit artikel is geschreven in samenwerking met The Vespa Trip

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *