Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Liefde en tragedie in Mantova

Mantova is een van de Italiaanse steden die wat ondergesneeuwd is geraakt door de nabijheid van grotere parels. In de schaduw van Verona en Venetië wordt Mantova, of Mantua, vaak overgeslagen. Ten onrechte, zo wisten we al na een eerder bliksembezoek, maar pas nu we zelf ook de tijd nemen voor een uitgebreid bezoek aan de stad ontdekken we hoe bijzonder Mantova is.

De makers van de nieuwe film over Romeo en Julia, die waarschijnlijk begin 2014 in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, ontdekten Mantova eveneens. Terwijl ze in Verona waren om de mooiste filmlocaties te zoeken, bezochten ze deze stad aan de rivier de Mincio, aangezien Romeo hier wanhopig heen vlucht. Ze werden zo geraakt door de charme van de stad, dat ze besloten het grootste gedeelte van de film hier op te nemen, in plaats van in het voor de hand liggende Verona. Een paar shots:

Romeo-Juliet-1 Romeo-Juliet-2 Romeo-Juliet-3 Romeo-Juliet-4 Romeo-Juliet-5 Romeo-Juliet-6 Romeo-Juliet-7 Romeo-Juliet-8

Het Palazzo Ducale is een van de hoofdrolspelers in de film, met een letterlijk schitterende scène in de Sala dello Zodiaco, met op het plafond allerlei hemelconstellaties en sterrenbeelden. Kijk maar mee!

Wij kijken al vol verlangen uit naar de film en nemen jullie in de tussentijd regelmatig mee naar Mantova, zodat jullie er straks net zo thuis zijn als de moderne Romeo & Julia!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *