Home » Reizen door Italië » Italië op de kaart
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italië op de kaart

Ga je van de zomer met kinderen naar Italië? Dan is de Kidskompas Kinderlandkaart een aanrader voor op de achterbank of in het vliegtuig. Op deze kleurrijke landkaart vinden kinderen tal van leuke weetjes en achtergrondinformatie over de hoogtepunten van Italië en verschillende Italiaanse iconen, onder wie Pinokkio en David. De achterzijde van de kaart is goed voor veel teken- en kleurplezier, maar bevat ook spelletjes, woordenlijstjes en lekkere recepten – ook ideaal voor op de vakantiebestemming dus.

Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam, de bedenkers en makers van de reeks KidsKompas – vonden het de hoogste tijd voor een aanvulling op hun reisgidsen. Dagmar: ‘Onze kinderreisgidsen zijn zeer uitgebreid en zowel kinderen als ouders vinden hier een schat aan informatie, variërend van de praktische toeristische info tot leuke en interessante weetjes. De kaarten zijn een stuk compacter, zonder dat het educatieve aspect hierbij uit het oog verloren is, en bieden ook veel kijk- en doeplezier.’

Janneke: ‘Kinderen kunnen op de achterbank van de auto precies zien waar ze naartoe gaan en vinden alvast informatie over het land, de gewoontes en bijvoorbeeld ook een stukje geschiedenis. Op de achterzijde van de kaart staan spelletjes, recepten, woordenlijstjes en nog veel meer leuke dingen die kinderen kunnen doen op de plek van bestemming.’

Een rode Fiat 500 wijst alvast de weg op de kaart, naar al die prachtige plaatsen. Of je nu naar Pisa, Rimini, Rome of  Napels reist, op de achterbank kan de route precies worden gevolgd. Ook informatie over dit eigenwijze autootje ontbreekt niet:

‘De Italiaanse Fiat 500 rolde in 1936 voor het eerst de autofabriek uit en het is nog steeds een van de kleinste autootjes dat ooit in grote aantallen is geproduceerd. Omdat het wagentje er zo schattig uitziet, wordt hij ook wel ‘rugzakje’ of ‘bolletje’ genoemd. Beroemd werd de Fiat 500 pas vanaf 1957, toen veel mensen hem gingen kopen. De laatste Fiat 500 verliet in 1975 de fabriek en toen waren er al meer dan 3 miljoen van verkocht. Nu is er een nieuwe versie op de markt, misschien heb je die wel eens gezien.’

Dan kom je zelf ook een beetje beslagen ten ijs als je de kinderlandkaart voor je kroost aanschaft. En als de kinderen het moe zijn om onderweg de Fiat 500’s te tellen, kunnen ze zich uitleven op een geheel eigen exemplaar die op de achterzijde van de kaart vormgegeven mag worden.

De KidsKompas Kinderlandkaart Italië is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er is naast de KidsKompas Kinderlandkaart voor Italië (ISBN 9789080764170) ook een kaart voor Frankrijk (ISBN 9789080764163) – ideaal voor wie via Frankrijk naar de laars rijdt. De kaarten kosten € 4,95 per stuk.

Ik reis vandaag naar Rome, waar ik – en jullie hopelijk met mij – de hele maand maart zal verblijven. Met veel aandacht voor deze prachtige stad, maar ook voor Italiaanse boeken over vriendschap in het kader van de Boekenweek en Italiaanse evenementen in eigen land. Genoeg om naar uit te kijken!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Wat leuk! Een goed idee voor de lange reis naar Le Marche komende zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *