Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italië blogs we love

Italië-blogs-we-love

In een aantal interviews die Saskia recent gaf (onder meer aan Expedia) wordt vaak gevraagd waar Saskia en alle andere Ciao tutti-bloggers hun inspiratie nu vandaan halen. Nu is die vraag als je over een land als Italië schrijft niet zo heel moeilijk te beantwoorden; Italië is immers een onuitputtelijke inspiratiebron.

Elke reis opnieuw worden we geïnspireerd door de verhalen die achter elk monument, achter elk middeleeuws dorpje en achter elk gerecht schuilgaan. We laten ons meevoeren door de verhalen van de dorpsbewoners, nemen een kijkje in de keuken van la mamma en laten ons verrassen door verborgen fresco’s en kapellen.

Nog veel inspirerender is het als we zo’n reis samen met andere Italiëbloggers maken. Samen ontdek je nóg meer, omdat een van onze collega-bloggers net iets anders vraagt of net een ander verborgen hoekje ontdekt. Bovendien is het heerlijk om uren over onze passies – Italië en schrijven – te praten met mensen die precies hetzelfde doen en dezelfde passie voelen. Dat leidt keer op keer tot nieuwe ideeën en verhalen en zelfs tot nieuwe gezamenlijke reizen.

bloggers-TBDI-Rimini-2015v.l.n.r. Georgette (Girl in Florence), Saskia, Rick (Rick’s Rome) & Sophie in CesenaticoPescheria-San-Pietro-Florence (4)Gillian & Saskia in FlorenceSaskia-Maria-AmsterdamSaskia & MariaLa-Palagina-kookworkshopkookworkshop bij La Palagina met o.a. Georgette, Valentina, Saskia & Sophie

We willen onze meest enthousiaste buitenlandse collega-bloggers dan ook graag aan jullie voorstellen aan de hand van hun blogs. Zo kunnen jullie, net als wij, ook een beetje met hen op reis!

Alexandra-Korey-ArtTrav-foto-Marco-BadianiArtTrav
(foto: Marco Badiani)
Browsing-RomeBrowsing RomeBrowsing Italy
Elizabeth-Minchilli-in-RomeElizabeth Minchilli in Rome
Gillian-McGuire-Gillians-ListsGillian’s Lists
foto: Erica Firpo
Girl-in-Florence-Georgette-JupeGirl in Florence
Heart-Rome-Maria-PasqualeHeartRome
foto: Annie Ojile (Scooteroma)
Giulia-Scarpaleggia-Juls-KitchenJuls’ Kitchen
Lost-in-Florence-Nardia-Plumridge-foto-Sofie-DelauwLost in Florence
(foto: Sofie Delauw)
Rachel-Roddy-Rachel-EatsRachel Eats
Rick-Zullo-RomeRick’s Rome
Elyssa-Bernard-RomewiseRomewise
Stai-al-borgo-Sasha-WangStai Al Borgo
Too Much Tuscany

Het leuke is dat we ze dankzij het bloggen ook allemaal live kennen. Door de meesten van hen worden we bovendien regelmatig meegenomen naar bijzondere plekjes in hun stad. Zo ontdekken ook wij steeds weer iets nieuws, zelfs in Rome en Florence, waar we zo thuis zijn. Met bovenstaande links geniet ook jij van al hun verhalen, tips en foto’s – buon viaggio!

Italië-blogs-we-love-2

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *