Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Un giorno mi dirai – Stadio

Van 9 tot 16 februari vond het beroemde Festival di San Remo plaats. Sinds 1951 wordt dit fantastische muziekfestival jaarlijks gehouden aan de Italiaanse Bloemenrivièra. Het is dé plek voor bestaande en nieuwe artiesten om zich te laten zien.

De winnaars dit jaar waren geen jonge honden: het was de band Stadio die sinds 1977 bestaat en destijds begon als begeleiding van de legendarische Lucio Dalla. Stadio doet het in Italië nog altijd heel goed en toert nog volop rond.

Miss-Nostalgia-Stadio

Stadio won met het nummer Un giorno mi dirai, dat René Speetjens voor ons heeft vertaald. Het lied (van het album Miss Nostalgia) gaat over ouderschap en hier specifiek de relatie vader-dochter: over de fouten gemaakt door de vader, zijn opofferingen om zijn kinderen een goede toekomst te geven en het gevoel van verantwoordelijkheid. De leeftijd van de heren komt hier goed van pas: het is een mooie tekst geschreven vanuit een stuk rijpheid en levenservaring.

De officiële videoclip is opgenomen in het nevelige en al Po-achtige achterland van Ravenna. Het lied begint bij het Teatro Rossini in het plaatsje Lugo. Van daaruit gaat het naar Marina Romea aan de kust ten noorden van Ravenna.

Un-giorno-mi-dirai-Stadio-tekst-vertaling

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *