Home » Italië dichtbij » Escher Close Up – prachtige persoonlijke foto’s uit Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Escher Close Up – prachtige persoonlijke foto’s uit Italië

Vanaf vandaag te zien in Den Haag: nog nooit getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van Escher. Tot en met 14 mei 2017 geniet je van een prachtige, persoonlijke kijk op Eschers werk in Italië.

escher-close-up-den-haag-1Escher schetsend bij de Vesuvius, 30 mei 1934

Maurits Cornelis Escher gebruikte fotografie als inspiratie en als onderdeel van zijn voorstudies, dit is voor het eerst te zien in de tentoonstelling Escher Close Up, in Escher in Het Paleis. Escher maakte tijdens zijn leven honderden foto’s, maar exposeerde daarmee nooit.

Hoewel ze het niveau van familiekiekjes ontstijgen, waren deze foto’s voor Escher privé. In net geordende fotoalbums verzamelde hij voor zichzelf momentopnamen van mooie herinneringen en interessante beelden. Na zijn dood werd zijn archief alleen bekeken door een selecte groep historici. Tot op heden.

escher-close-up-den-haag-2Eschers echtgenote Jetta met uitzicht op Atrani, mei 1931

Escher Close Up gunt je voor het eerst een blik op een selectie uit Eschers persoonlijke fotoarchief. Zijn foto’s bieden niet alleen een inkijk in zijn dagelijks leven en in zijn hoofd, zij geven ook een ongekende visie op zijn werkwijze als kunstenaar.

Ze laten onder meer zien hoe hij zocht naar compositie en visuele illusie. Een blik op zijn foto’s is een focus op wat de kunstenaar fascineerde, zijn kijk op de wereld. Nog nooit was Escher zo dichtbij. Zie de wereld door Eschers ogen en zie waar hij op scherp stelde. Bezie Escher, close up.

escher-close-up-den-haag-4Escher in Patti, 27 april 1932

Escher Close Up is te zien bij Escher in Het Paleis (Lange Voorhout 74, Den Haag). Escher in Het Paleis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur (de kassa sluit om 16.30 uur). De tentoonstelling is ook te bezoeken op Eerste en Tweede Paasdag, op Hemelvaartsdag en met Pinksteren. Vanwege de voorjaarsvakantie van regio midden/zuid is Escher Close Up ook op maandag 27 februari geopend.

Atrani | © the M.C. Escher Company BV-Baarn | www.mcescher.com

Lees meer over Escher in Italië:

*de eerste Italiaanse prenten van Escher

*Rome door de ogen van Escher

*Escher in Calabrië

Rome | © the M.C. Escher Company BV-Baarn | www.mcescher.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *