Download gratis de Ciao tutti app!

Deze Italiaanse restaurants bezorgen Italië bij je thuis!

Nu we even niet kunnen aanschuiven in een Italiaans restaurant, brengen veel Italiaanse pizzeria’s, trattoria’s en restaurants hun specialiteiten bij je thuis. Voor wie graag een avondje geniet van thuis uiteten, tippen we een aantal adresjes in Nederlandse steden waar je pizza’s, pasta’s of ander lekkers kunt afhalen en/of kunt laten bezorgen.

Het maken van deze lijst was een enorme klus. We hebben niet van álle Italiaanse restaurants kunnen achterhalen of ze nu bezorging en/of afhaal als alternatief aanbieden. Dus heb je nog een tip, mail ons gerust, dan zetten we het erbij.

Maastricht & Limburg

We beginnen in onze thuisstad, Maastricht. Daar kun je allereerst terecht bij Il Fiore, voor onder meer de befaamde melanzana alla parmigiana van chef Dino, heerlijke pasta’s, vlees- en visgerechten en Italiaanse toetjes. Op zaterdag en zondag is de afhaalbeleving nóg specialer: dan opent er namelijk een speciale Drive Thru waar Diana de gerechten op veilige afstand aanreikt.

Il Bacaro biedt Italiaanse gerechten en volledige menu’s, eenvoudig te bestellen via onze website. Je kunt je bestelling ophalen, maar in Maastricht kun je er ook voor kiezen om het bestelde lekkers persoonlijk te laten bezorgen. Via deze link vind je alle bestelopties (klik rechts onderin op bestellen).

Ook bij Ristopub Paletti kun je allerlei lekkers van de menukaart bestellen. In de speciale Paletti Shop vind je pizza’s, panzerotti en andere Paletti Specials.

Tomato heeft een take away-menu met een aantal pasta’s (van tagliatelle met venkelworst tot truffelravioli) en verschillende pizza’s.

Tomato

Toscanella Apuana biedt hun complete menu ook voor thuis aan, met ook een aantal dagelijks wisselende specials. Het even verderop gelegen Ristorante Mediterraneo biedt van donderdag tot en met zondag een viergangenmenu of gerechten à la carte om af te halen (mét ook een afhaalwijnmenu).

Voor een goede pizza kun je terecht bij Bancale61 (alleen afhalen), Bocca Lupo (op vrijdag, zaterdag en zondag) of bij Da Nonna.

Vino & Friends opent een wijnwinkel met Italiaanse en Limburgse wijnen (dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur). Daarnaast kun je de Vino&Friends thuiskookdoos bestellen via www.vinoandfriends.nl, waarna je het pakket op vrijdag, zaterdag of zondag kunt ophalen op de Plankstraat 6 in Maastricht.

Come da Nonna Odilla bakt ook heerlijke pizza’s (onder meer de pizza carbonara en zuccosa (met pompoen en walnoot) zijn echt het proeven waard), maar heeft daarnaast ook verse pasta’s, een aperitivo-doos, complete menu’s en heerlijke dolci op het menu staan. Je kunt afhalen bij hun zaak in Amby of bestellen via Thuisbezorgd.

Lasagna Lovers bezorgt verschillende soorten lasagne, Il Giardino heeft een uitgebreid take away-menu en Semplice e Buono biedt o.a. broodjes, lasagne en salades voor thuis (incl. bezorging).

Ten slotte vind je nog een aantal heerlijke Italiaanse gerechten op de kaart bij Van Wijck (met onder meer Siciliaanse pasta, ravioli en verschillende focaccia’s, maar ook perfecte cappuccino to go) en bij Marres Kitchen.

Rondom de Limburgse hoofdstad kun je voor Italiaanse delicatessen ook terecht bij Eyserhalte (in Eys), Pasta e Vino (in Beek), Madame Henriette (in Meerssen) en Culitalia (in Valkenburg).

Utrecht & Gelderland

Ook in de Domstad kun je thuis smullen van Italiaanse gerechten. Zo bakken de pizzabakkers van Piero’s en die van O’Panuozzo vrolijk door, zodat je thuis van een heerlijke Napolitaanse pizza kunt genieten. Nog meer pizza’s bakken ze bij De Pizzabakkers, Pizza Beppe en Punk Pizza.

Tip! Voor een pizza van De Pizzabakkers kun je ook terecht in Arnhem, Nijmegen, Delft, Leiden, Zaandam, Hilversum en Zwolle.

O’Panuozzo

Een uitgebreider menu vind je bij TuttiGusti, van antipasti tot pasta’s, ovenpasta’s en dolci die je zowel kunt afhalen als kunt laten bezorgen.

Spaghetteria bezorgt elke dag van de week vanuit een gelimiteerd aantal vestigingen aan huis, in samenwerking met Uber Eats. Je kunt ook een pick-up order plaatsen als ze niet bij jou in de buurt kunnen bezorgen.

Spaghetteria

Restaurant Loof heeft een internationaal menu, waarop Italië mooi is vertegenwoordigd met onder meer vitello tonnato, carpaccio en truffeltagliatelle.

In de provincie Utrecht zorgen ook Cucina Elena en D’Amici (allebei in Vleuten) voor Italiaans lekkers thuis. Bij Pizzeria Base in Amersfoort kun je van woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur pizza’s afhalen.

In Doetinchem (Gelderland) kun je voor pizza’s en pasta’s terecht bij Lenny’s Keuken.

Den Haag

In de Hofstad kun je terecht bij La Passione, met een buonissimo afhaalkaart met fijne borrelplanken, een drie gangen verrassingsmenu, losse gerechten (zoals rigatoni met lamsragù en huisgemaakte ravioli) en mooie wijnen. Bij Pastanini kun je bijna het volledige menu afhalen, dat vol staat met verschillende pasta’s (waaronder linguine alle vongole en gnocchi met boter, salie en truffel) en pizza’s. Nog meer Italiaans lekkers vind je bij La Tavola, L’Osteria en Da Sebastiano.

Zin in pizza? Voor heerlijke pizza al taglio (plaatpizza) en een kleine selectie pasta’s kun je terecht bij Pazze e Pizze. Voor pizza’s die je even doen terugdenken aan Italiaanse avonden kun je terecht bij Follia (Nadines favoriet), bij Vincenzo’s, bij Latte Macchiato Royal en bij Burrata.

Pazze e Pizze Vincenzo’s

Voor een ijsje toe (of tussendoor) kun je terecht bij Luciano. Ook in Delft, Wassenaar, Woerden, Leiden, Hoofddorp en Heemstede-Aerdenhout is Luciano geopend voor een lekker ijsje.

Rotterdam & de rest van Zuid-Holland

In de Maasstad zorgt Mamma Licia niet alleen voor Italiaanse gerechten via bezorging en take away, maar geeft kookworkshops (mét pakket met de benodigde ingrediënten). Bij La Zia Maria, Trattoria Gusto, Mangiare en Spaghettata kun je allerlei Italiaanse antipasti, pasta’s en dolci bestellen.

Mamma Licia

Net als in Utrecht bezorgt Spaghetteria elke dag van de week vanuit een gelimiteerd aantal vestigingen aan huis, in samenwerking met Uber Eats. Je kunt ook een pick-up order plaatsen als ze niet bij jou in de buurt kunnen bezorgen.

Wie trek heeft in pizza, kan in Rotterdam een hele reeks pizzabakkers aan het werk zetten. Bestellen kan onder meer bij O’Pazzo, De Pizzabakkerij, Piccola Italia, Pizzabar Di Vicini, La Pizza en Pizze Pronto.

O’Pazzo

Snoek & Snoek Pasta en Wijn in Gorinchem bezorgt de lekkerste pasta’s bij je thuis. In Alphen aan den Rijn kun je terecht bij Pizzeria Is Morus. Momenti zorgt in Brielle voor Italiaanse sferen, met een wekelijks wisselend afhaalmenu dat je via hun Facebookpagina kunt raadplegen.

foto: Momenti

Amsterdam

Onze Italiaanse favorieten in Amsterdam doen gelukkig inmiddels bijna allemaal aan bezorging. Zo is PepeNero Cucina & Pizza op het Java-eiland open voor take away en bezorging. Op dinsdag kosten alle pasta’s slechts een tientje, op woensdag bestel je een pizza voor tien euro. Op zaterdag kun je een driegangenmenu voor twee personen (inclusief een fles wijn) bestellen voor € 49,-. Uiteraard kun je op de genoemde dagen ook voor andere opties van het heerlijke menu kiezen; er is heel veel lekkers!

Ook Firma Pekelhaaring is open voor take away. Het restaurant is omgebouwd tot een heerlijke winkel (geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur open), met onder meer onze geliefde arancini, finocchiona (venkelsalami), porchetta en pastapakketjes voor twee. Bestellen kan ook via Deliveroo.

Firma Pekelhaaring

Genieten van Toscanini maar dan thuis kan dankzij Toscanini Deli, met onder meer verse ravioli, tagliatelle en gnocchi met ragù, amatriciana– of arrabiata-saus, goede kwaliteit gedroogde pasta, Italiaanse wijnen, aperitivi, limoncello, olijfolie, ansjovis, kappertjes, pancetta, guanciale, lardo, salami, pecorino, mozzarella, burrata

Restaurant Domenica heeft een take away-menu om je vingers bij af te likken. Bij Trattoria Graziella kun je allerlei lekkers bestellen en net als in Utrecht en Rotterdam bezorgt Spaghetteria ook in Amsterdam dagelijks vanuit een aantal vestigingen aan huis, in samenwerking met Uber Eats. Je kunt ook een pick-up order plaatsen als ze niet bij jou in de buurt kunnen bezorgen.

Il Pastificio maakt nog altijd de lekkerste ravioli voor thuis. Bij Alberto Pozzetto kun je terecht voor koffie, allerlei lekkers voor erbij, maar ook voor belegde broodjes en verse pasta’s / lasagne.

La Fiorita, Ciro 1939 en Maccheroni zorgen voor nog meer Italiaans lekkers bij je thuis, terwijl Massimo Gelato garant staat voor lekker ijs (ook thuis bezorgd via Deliveroo).

Pizzaliefhebbers kunnen terecht bij De Pizzabakkers, BarPiazza, La Perla (met naast pizza ook lasagne op het menu), Mangiassai, Pizza Beppe, Pomorosso, Toni Loco en PizzaPizza.

De Pizzabakkers

De Napolitaanse pizzabakkers van nNea vinden het zonde dat hun pizza’s niet meteen vanuit de oven op je bord terechtkomen. Daarom maakten ze pizza’s die je zelf thuis moet afbakken, in vier soorten: margherita, salsiccia e patate, quattro pomordori en nonno Vincenzo. Ook kun je er een pizza al portafoglio halen.

Ook Restaurant Europa uit Zaandam verkoopt diepgevroren pizza’s in Amsterdam, op verschillende pop up-locaties. Via deze link vind je meer informatie.

EuroPizza

Haarlem & Noord-Holland

In Haarlem valt er ook veel Italiaans te genieten. Bijna alle Italiaanse restaurants bezorgen thuis of zijn open voor het afhalen van gerechten: La Forca, La Cucina di Georgia, Napoli, Piccolo, Ristorante Luca en San Lorenzo.

Nu Evelyn Clay geen culinaire reizen naar Sicilië kan organiseren, schuift ze met enige regelmaat in Haarlem de lekkerste gerechten in de oven. Via De Smaak van Sicilië blijf je op de hoogte en kun je bestellen.

Pizza’s worden gebakken bij Casa di Papi, De Pizzabakkers, Nolita Pizzabar (in Haarlem en in Overveen) en Pizzicotto. Woodstone bakt pizza’s in Haarlem, maar ook in Hoofddorp, Almere en Alphen aan den Rijn.

Nolita Pizzabar

Rosa’s Cantina in Oud-Loosdrecht is gepend voor take away van woensdag t0t en met zondag van 17.00 tot 20:00 uur. Via deze link vind je alle details.

Groningen & Friesland

In Groningen kun je voor Italiaans lekkers terecht bij 47 Anno Domini, Osteria Da Vinci, Il Lago, Gustatio, Pizzeria Italia, Da Carlo, Lo Stivale, Il Sogno, Napoli en La Trattoria. Nog meer Italiaans lekkers, ook om zelf mee te koken, vind je bij Ariola (aan de Folkingestraat).

Tip voor Workum (Friesland): Pizza met Pazzi, die de lekkerste ambachtelijke pizza’s bakken en bezorgen.

Noord-Brabant

In Eindhoven kun je terecht bij La Dolce Vita, Pummarò Pizze e Pasta en Trattoria Mangiare. In Boxtel haal je vanaf 3 november Italiaanse lekkernijen bij Restaurant Di Più; in Valkenswaard zorgt Torino voor Italiaanse sferen bij je thuis. In Asten kun je terecht bij Innesto en Trattoria Aglio e Olio, terwijl in Helmond Belcapo voor je klaar staat.

In Den Bosch zijn Amici & Famiglia, Pizzabar Deeg, Gusto, Padrino’s en Stefano’s geopend voor het afhalen en/of bezorgen van Italiaanse gerechten.

In Breda is afhalen / bezorgen mogelijk bij De Pasta Kantine, Dolce e Salato, Il Bandito en Pizza Cantina. Liefhebbers van de Italiaanse keuken in Tilburg kunnen kiezen uit Farci, Pizzabar Rijslust, Giardino d’Italia, Tredici en Popi Pizza.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

9 reacties

 1. Hoi Saskia,
  Je vergeet het beste Italiaanse restaurant in Maastricht: Giovanni op het Vrijthof!

 2. Die bezorgt niet voor zover ik weet…

 3. Lenny’s Keuken in Doetinchem bezorgt heerlijke Italiaanse pizza’s en pasta’s.
  Zeker het proberen waard. Zie de reviews op Thuisbezorgd en op de eigen website! (www.lennyskeuken.nl)
  Ik hoop dat jullie deze willen toevoegen.

 4. Afhalen bij Rosa’s Cantina in Oud-Loosdrecht geeft je zelfs een warm gevoel mee in deze kille tijden: een gratis soepje mee met de heerlijkste originele pizza’s of pasta’s. De patio wacht op betere tijden…

 5. Grazie Ineke, hij staat erbij!

 6. Grazie Annamaria, hij staat nu ook in het lijstje!

 7. Nienke Steenbeek

  Pizzeria il Corso in Heiloo bezorgwn heerlijjke authentieke Italiaanse pizza’s.

 8. Ciao Saskia,
  La brancini is gestopt per 1 mei.

 9. Grazie Sterre, ik heb het artikel aangepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *