Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Affogato al caffè – espresso met een bolletje ijs

We zijn dol op koffie. Niet alleen op een schuimige cappuccino bij het ontbijt of op een snelle espresso tussendoor, liefst gedronken aan de toog van een Italiaans koffiebarretje, maar ook op andere koffievariaties.

’s Zomers maken we graag een affogato al caffè. Een simpel maar meer dan smakelijk recept voor elk moment van de dag – maar ook als perfect toetje. Letterlijk betekent affogato al caffè ‘verdronken in de koffie’, hetgeen verwijst naar het ijs, dat je als het ware laat verdrinken in de koffie.

Het recept vergt weinig inspanning, hetgeen mooi meegenomen is op een warme zomerdag of na een uitgebreid Italiaans diner. Het enige wat je moet doen is een goede espresso zetten (wij doen dat meestal met de moka).

Vervolgens schep je een bolletje vanille-ijs in een glas of kopje, schenk de hete espresso erover en eventueel een beetje koffielikeur en genieten maar!

Varieer naar hartenlust met het soort ijs, ook een bolletje chocolade-, stracciatella- of hazelnootijs kun je verdrinken in een caffè.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Met als likeur een scheutje Kahlua. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *