Download gratis de Ciao tutti app!

Beleef een authentieke Italiaanse kerst met Picenum

Picenum haalt dit jaar de authentieke Italiaanse kerst naar liefhebbers in Nederland, met twee luxe geschenkpakketten. Als Ciao tutti-lezer krijg je maar liefst € 10,- korting op een pakket naar keuze.

In dit artikel vertelt Floris van Picenum je alles over de pakketten, het verhaal achter de producten en hoe je gebruik kunt maken van de exclusieve aanbieding.

Floris: ‘Reis mee naar de regio Le Marche, waar de producten van Picenum hun oorsprong vinden. We werken samen met lokale familiebedrijven, om zo de meest authentieke Italiaanse producten naar Nederland te brengen.

Het doel van Picenum is dan ook om alleen die producten naar Nederland te brengen die de Italianen zelf in de keuken gebruiken, om zo echt een stukje Italië te ervaren dat je in de Nederlandse supermarkten niet vindt.

De geschenkpakketten van Picenum zijn hierop geen uitzondering. Ze zijn zo samengesteld dat je je in de charmante straatjes van een dorpje in Le Marche waant, op weg naar een warm, sfeervol kerstfeest.

Na een smaakvolle lunch of een uitgebreid diner genieten families en vrienden van elkaars gezelschap. Zoals de traditie het voorschrijft, eten ze een plak heerlijke panettone – heerlijk luchtig en zoet brood – vergezeld van een glas spumante.

De panettone is hét traditionele kerstgebak van Italië. Ook traditie is het uitpakken van de cadeautjes, die dit jaar nog zorgvuldiger dan anders zullen zijn uitgezocht.

Ook wij stelden met zorg onze pakketten samen. De panettone en spumante staan natuurlijk centraal, samen met producten om zelf een heerlijk Italiaans diner op tafel te zetten. De panettones van Picenum komen rechtstreeks van de plaatselijke pasticceria Marcoaldi e Gugliemi in het pittoreske dorpje Penna San Giovanni.

Zoals de Italianen zouden zeggen zijn deze panettones tipico, tradizionale e non-industriale, zonder kunstmatige toevoegingen en gemaakt met alleen de beste ingrediënten.

De spumante van wijnhuis Saputi is gemaakt van de zeldzame Ribona-druif, die alleen te vinden is in Le Marche en perfect samengaat met de panettone. Verder kun je een smaakvolle olijfolie van A Taste of Passion en pasta van Terra Nostra verwachten.

Het classico-pakket bevat bovengenoemde selectie, maar het completo-pakket doet daar nog een schepje bovenop. De klassieke panettone maakt plaats voor een luxe variant met witte chocolade en bosvruchten.

In het pakket vind je verder twee pasta’s van Terra Nostra in verschillende smaken, een luxe uitvoering van de olijfolie van A Taste of Passion en een ambachtelijk gemaakte pure chocoladereep met hazelnoot- en gianduia-vulling (150 gram) van Bar Centrale, een bij de locals zeer bekende bar in San Ginesio, in het hart van Le Marche.

Het is dit jaar tevens mogelijk om de verschillende panettones uit het assortiment los te bestellen bij Picenum. Uiteraard worden alle kerstbestellingen feestelijk en stijlvol verpakt.

Om gebruik te maken van de € 10,- korting voer je de code kerstciaotutti in bij het afronden van je bestelling op picenum.nl/kerst. Daar vind je ook meer informatie over de geschenkpakketten. Buon Natale!’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *