Goed nieuws voor iedereen die Italië zo mist: dankzij Casabase haal je Italië op een heerlijke manier in huis. Deze webshop barst bijna uit zijn virtuele voegen van culinair geluk.
De missie van Casabase is dan ook jou ‘het geluk van het eten en drinken van goede dingen laten ontdekken.’ Dat begint met een webshop vol lekkernijen, van aceto balsamico tot pasta uit Puglia en smaakvolle pastasauzen, van knapperige cantuccini uit Prato tot olijfolie, vleeswaren en kazen.
Al deze producten worden door het team van Casabase direct bij de producenten en leveranciers ingekocht. Zo weten ze zeker dat je van het beste van Italië geniet, al is het dan een dikke duizend kilometer verderop.
We delen een aantal van onze favoriete producten, maar neus gerust in het uitgebreide aanbod van Casabase om te zien wat er allemaal aan lekkers te bestellen is.
Balsamico van Il Borgo del Balsamico
Casabase haalt de aceto balsamico, ‘het zwarte goud’, bij de zussen van Il Borgo del Balsamico in Emilia-Romagna. Dat is niet alleen een fantastische plek om te bezoeken, zoals we je in deze blog laten zien, maar ook de ultieme plek voor een langer verblijf, met dank aan de warm ingerichte B&B-kamers.
De zussen Cristina en Silvia hebben een handig kleurensysteem bedacht voor hun balsamico’s: rosso (rood), arancio (oranje) en giallo (geel). Elke kleur balsamico combineert perfect met verschillende gerechten. Zo kun je de gele balsamico, die lekker fris smaakt, prima voor salades gebruiken, is rood eerder geschikt voor bij kazen en is oranje perfect voor bij vlees, vis, groente en fruit.
Cristina en Silvia wonnen al vele prijzen voor hun balsamico. Niet verwonderlijk als je ziet hoe gepassioneerd ze ermee bezig zijn. Al dat (hand)werk zie je ook terug in de prijs: echte balsamico is niet goedkoop, maar je hebt dan ook maar een paar druppels nodig om een gerecht op smaak te brengen.
Druppel bijvoorbeeld eens wat balsamico op vijgen die je serveert met krullen Parmezaanse kaas of op een schaaltje aardbeien. Of verras je gasten met een schaaltje vanille-ijs waarover je een beetje balsamico schenkt. Simpel maar zó ontzettend smaakvol…
Casabase heeft een mooi assortiment van Il Borgo del Balsamico beschikbaar, met naast de drie kleuren balsamico ook appel- en wittewijnazijn. Je vindt alle flesjes via deze link.
Pasta van Benedetto Cavalieri uit Puglia
Voor het proeven van Puglia hoef je niet helemaal naar de hak van de Italiaanse laars te reizen. Casabase heeft namelijk de magische pasta van Benedetto Cavalieri in het assortiment, die wordt gemaakt in Puglia. In deze blog vertellen we je waarom deze pasta zo bijzonder is, maar eigenlijk moet je dat zelf proeven.
Na één hap zul je dit pastamerk voortaan altijd in je voorraadkast willen hebben staan, voor een snelle spaghetti aglio olio peperoncino of orecchiette met tomaatjes en romige burrata on top.
Bij Casabase vind je verschillende soorten pasta van Benedetto Cavalieri. Ook zijn er complete pastaboxen, met daarin voor vier tot vijf personen alle ingrediënten én het recept om de perfecte pasta te maken. Op dit moment zijn er een Carbonara Pasta Box, een Amatriciana Pasta Box en een Pasta Pesto Box. Beide da leccarsi i baffi, om je spreekwoordelijke snor bij af te likken!
Pasta van Afeltra uit Gragnano
Casabase biedt ook pasta van het merk Afeltra, die wordt gemaakt in Gragnano, even ten zuiden van Napels. Net als de pasta van Benedetto Cavalieri wordt ook deze pasta gemaakt met bronzen mallen. Wij hebben inmiddels wat pakken in ons virtuele boodschappenmandje zitten, aangezien we benieuwd zijn naar deze voor ons onbekende pasta.
Olijfolie uit Muraglia
We blijven nog even in het zuiden, wederom in Puglia om precies te zijn. Casabase heeft namelijk een mooie selectie olijfolie uit Muraglia, in flesjes die zo mooi zijn dat je ze een prominente plek in je keuken moet geven!
Ook heel lekker zijn de olijven-taralli, heerlijk bij een aperitivo. Ook de klassieke taralli en die met venkelzaad (onze favoriet!) ontbreken niet. Je vindt ze allemaal hier.
Toscaanse specialiteiten van Fiaschetteria Da Burde in Florence
Fiaschetteria Da Burde opende begin twintigste eeuw de deuren in Florence, Toscane als kruidenierswinkel en trattoria en is nog altijd een aanrader voor een lekkere Toscaanse lunch of een uitgebreid diner. Andrea en Paolo, de twee broers die Da Burde nu runnen, hebben het behouden zoals het was en de oude tradities in stand gehouden.
Sinds kort hoef je niet meer per se naar Florence om van de specialiteiten van Da Burde te genieten. Andrea en Paolo hebben namelijk ook een assortiment met de sauzen voor thuis gemaakt, van ragù della nonna (pastasaus naar grootmoeders recept) tot salsa all’agliono col tartufo (knoflook-truffelsaus), van pesto di cavolo nero (pesto van palmkool) tot crostino nero toscano (de befaamde Toscaanse kippenlevertjespaté).
Het volledige assortiment van Fiaschetteria Da Burde vind je via deze link.
Knapperige cantuccini uit Prato
Van hartig naar zoet, want natuurlijk mogen ook de lekkerste biscotti niet ontbreken in het assortiment. Casabase heeft gelukkig de weg naar Prato gevonden, naar Biscottificio Antonoi Mattei, waar ze de heerlijkste cantuccini bakken.
Deze knapperige amandelkoekjes smaken perfect bij een cappuccino of espresso, bij een dampende mok thee of bij een glaasje vin santo na het diner.
Naast de klassieke variant biedt Casabase ook cantuccini met chocolade en met pistache. Je kunt ze via deze link bestellen (tip: ook ideaal als cadeautje voor vrienden, familie, buren en collega’s).
Koekjes, cakes, colomba en panettone van Infermentum
Infermentum uit Verona bakt het hele jaar door de lekkerste koekjes en cakes. Met Pasen maken ze ook overheerlijke colomba’s (traditionele Italiaanse paascake in de vorm van een duif) en met kerst hebben ze een heerlijk assortiment panettones.
Dankzij de lange rijstijd van het deeg (zesendertig uur) zijn alle cakes, colomba’s en panettones heerlijk luchtig en tegelijkertijd vol van smaak.
De Infermentum-panettones vallen tijdens proeverijen ook regelmatig in de prijzen. Terecht, want de smaak is fenomenaal. De klassieke panettone bevat biologische rozijnen, sinaasappel gekonfijt volgens de Franse natuurlijke methode en het onmiskenbare aroma van vanille uit Madagaskar. Ook zijn er variaties met chocolade of met appel, walnoten en vijgen.
De producten van Infermentum zijn exclusief verkrijgbaar bij Casabase. Wees wel gewaarschuwd, want als je eenmaal de koekjes of cakes van Infermentum hebt geproefd, wil je niet anders meer!
Een extra cadeautje van Casabase voor lezers van Ciao tutti
Naast deze favorieten vind je bij Casabase nog veel en veel meer, van kazen (pecorino, taleggio, gorgonzola…) en vleeswaren (mortadella, al dan niet met truffel, porchetta, finocchiona…) tot risotto en pastasauzen. Op de website van Casabase vind je het volledige aanbod. Zoek je iets specifieks? Mail dan gerust naar info@casabase.nl.
Als Ciao tutti-lezer krijg jij altijd en exclusief een cadeautje bij je bestelling bij Casabase. Vul bij opmerkingen in de kassa de tekst Ciao tutti in, dan krijg jij een lekker extraatje thuisgestuurd bij jouw favoriete Italiaanse delicatessen!
Van Italië naar Nederland
Casabase is het idee van Francesco en Angelica. Zij selecteerden de beste Italiaanse delicatessen, die dankzij hun vriend Maarten nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn.
Maarten leerde het Italiaanse duo kennen toen hij voor zijn werk een aantal jaren in Varese woonde, in het noorden van Italië. Sinds zijn terugkeer in Nederland zorgen Francesco en Angelica ervoor dat hij al het lekkers uit Italië niet hoeft te missen. Hun pacchi met lekkers zijn inmiddels hele busjes geworden, zodat Francesco, Angelica en Maarten ook jou kunnen laten proeven van het authentieke Italië. Buon appetito!