Home » Boeken: Lezen over Italië » Het spookt in Rome – Geronimo Stilton
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het spookt in Rome – Geronimo Stilton

Dit keer een Romeinse boekentip voor onze jongste lezers: Het spookt in Rome, met in de hoofdrol de bekendste muis uit Italië: Geronimo Stilton.

Gi-ga-geitenkaas! De meest beroemde attractie van Rome, het Colosseum, wordt geteisterd door het spook van een eeuwenoude gladiator en nu durft geen toerist er nog naar binnen! Een regelrechte ramp waaraan onmiddellijk iets moet gebeuren! Dat klinkt als een perfecte klus voor geheim agent Nul Nul G, oftewel: Geronimo!

Het gaat niet zo goed met Benjamin op school. Hij heeft een onvoldoende voor geschiedenis en weet niet eens wat de hoofdstad van Italië is. Geronimo wil hem graag een pootje helpen en besluit zijn neefje mee te nemen naar Rome.

In die muizenissige stad zijn zoveel prachtige oude gebouwen en overblijfselen te zien, dat het verleden bijna voor je ogen tot leven komt. Op die manier wordt Ben vast een ster in geschiedenis!

Maar zodra ze in Rome aankomen, wordt Geronimo ingeschakeld door de KIVD (Knagers Inlichtingen- en Veiligheidsdienst), voor wie hij soms als geheim agent werkt. Er is namelijk iets vreselijks aan de poot: het Colosseum, het beroemdste gebouw van de stad, wordt geteisterd door het spook van een gladiator en nu durft geen enkele toerist er nog naar binnen.

Geronimo en Ben gaan tot op de bodem uitzoeken wie of wat er achter het spook schuilgaat. Durf jij het aan om met hen mee te gaan? Ondertussen leer je ook nog eens allerlei mega-interessante weetjes over het oude Rome, en natuurlijk over de gladiatoren!

Lees Geronimo’s Romeinse avonturen in

Het spookt in Rome | Geronimo Stilton | ISBN 9789085923879 | € 9,95 | De Wakkere Muis | bestel Het spookt in Rome via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *