Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een rondje Monteriggioni

Ciao tutti-lezer Nellie Kanters neemt ons vandaag mee naar Monteriggioni, in Toscane, met 10 foto’s die de sfeer van het stadje prachtig vangen.

P1130131_Monteriggioni vanaf de muur

Monteriggioni is niet voor niets strategisch hoog op een heuvel gebouwd. Het behoorde in de middeleeuwen tot de invloedssfeer van Siena, maar het lag precies op de grens van dat deel van Toscane dat tot Florence behoorde. Dankzij de hoge ligging kon de vanuit Florence arriverende dreiging op tijd opgemerkt worden.

Het is moeilijk om je voor te stellen hoe het nu zo lieflijk ogende dorpje ooit een zwaar versterkt kasteel was, een cittadella. Het meest in het oog springende onderdeel van de citadel waren en zijn de veertien verdedigingstorens die het stadje omringen. Zeven torens zijn nog geheel origineel; de rest is nauwkeurig nagebouwd zodat de aanblik van het stadje nog dezelfde is als eeuwen geleden. Als je een wandeling over de stadsmuur maakt, met prachtig uitzicht op de Chianti en de Val d’Elsa, is het niet heel moeilijk om je in te beelden dat er ridders over de vlakte omhoog stormden.

De bewogen geschiedenis is een groot contrast met de rust die er nu binnen de muren heerst. In plaats van wapengekletter hoor je slechts rond lunchtijd het geluid van klinkende glazen.

Monteriggioni-Nellie-Kanters (1) Monteriggioni-Nellie-Kanters (8) Monteriggioni-Nellie-Kanters (7) Monteriggioni-Nellie-Kanters (6) Monteriggioni-Nellie-Kanters (5) Monteriggioni-Nellie-Kanters (4) Monteriggioni-Nellie-Kanters (2)

Alleen in juli wordt het stadje weer even ingenomen door ridders in harnas, tijdens La Festa Medievale, een feest waarbij je je terug in de middeleeuwen waant, met vuurspuwers, bijzondere optochten, shows en riddertoernooien. Daarna sluimert het stadje weer in en gaat het leven in de schaduw van de torens zijn goddelijke gangetje.

Monteriggioni-Nellie-Kanters (3) Monteriggioni-Nellie-Kanters (9)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *