Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ancora del Chianti – Eco B&B en Art Retreat

Vanaf de heuvel kijkt B&B Ancora del Chianti uit over zowel de Chianti als de Florentijnse heuvels. Je waant je hier een beetje in de hemel op aarde, omringd door zulke picture perfect uitzichten en de klassieke kleuren en geuren van het Toscaanse landschap.

Laura en Filippo, de eigenaren, hebben een ontspannen uitvalsbasis gecreëerd voor je vakantie in Toscane, die tegelijk een impuls geeft aan je creativiteit en persoonlijke groei.

Bezoek heel Toscane vanuit één unieke plek
In de lente, de zomer en de herfst is Ancora del Chianti de perfecte plek om de belangrijkste kunststeden van Toscane te verkennen, evenals de kleinere plaatsjes, de uitgestrekte wijngaarden en het platteland. Tegelijkertijd biedt de B&B een atmosfeer die niet alleen je lichaam maar ook je ziel voedt, waardoor je wordt aangespoord je creatieve kant te ontdekken.

B&B Ancora del Chianti ligt in het hart van de Chianti, een gebied dat bekend staat om zijn wijn, lieflijke dorpjes en stoere kastelen. Het heeft een gunstige locatie ten opzichte van de meest geliefde steden, waarvan er vele op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Zo liggen Florence en Siena elk op ongeveer drie kwartier rijden van de B&B en zijn ook San Gimignano, Pisa, Lucca, Arezzo en Cortona allemaal goed te bereiken.

Liefhebbers van lekker eten en drinken vinden in dit gebied een breed scala aan specialiteiten en recepten om van te genieten. Bezoek de lokale markt voor vers fruit en groenten of ga naar de beroemde slager in Greve in Chianti, dineer in een van de heerlijke restaurants of geniet van een proeverij bij een van de vele wijnboeren.

Warmte en inspiratie
Verdeeld over het hoofdgebouw vind je drie tweepersoonskamers en driepersoonskamers met een eigen patio, evenals een ontbijtruimte en een overdekt terras. De pergola is omlijst met kleurrijke seizoensbloeiers en ‘s ochtends mengt de verleidelijke geur van de bloemen zich met die van Italiaanse koffie en zelfgemaakt gebak.

De gemeenschappelijke ontbijtruimte kijkt uit over de centrale tuin en verzamelt de warme Toscaanse zon bijna de hele dag door, zodat het gasten uitnodigt om te mengen en verhalen met elkaar te delen.

Naast het hoofdgebouw zijn er twee schuren die volledig getransformeerd zijn: één in vijf dubbele en drievoudige B&B-suites met een eigen badkamer en de andere in een speciale werkruimte gewijd aan creatieve activiteiten zoals schilderen, yoga, meditatie, fotografie en creatief schrijven.

In totaal zijn er acht landelijke B&B-kamers. De kamers zijn ruim en kunnen worden aangepast voor stellen, gezinnen, vrienden die samen reizen of alleenstaande gasten die op eigen gelegenheid Toscane willen verkennen. Je merkt meteen dat de kleine persoonlijke accenten, zachte Toscaanse kleuren en de eenvoudige maar sierlijke inrichting samen zorgen voor een heel ontspannen sfeer.

Als gast beschik je ook over verschillende gemeenschappelijke ruimtes, die allemaal dezelfde warme sfeer ademen: een leeszaal, een keuken, fijne grasveldjes en het romantische ontbijtterras onder de pergola. De goed uitgeruste keuken nodigt gasten uit om te experimenteren met gerechten uit Toscane en wijnen uit de Chianti-streek.

De nieuwste toevoeging op het landgoed is een panoramisch kunstatelier/yogastudio: een volledig gerestaureerde Toscaanse schuur met grote raampartijen, houten vloeren en veel natuurlijk licht.

Dankzij deze studio is Ancora del Chianti ook de perfecte locatie voor workshops en cursussen schilderen, yoga, meditatie, fotografie of creatief schrijven. Hoewel de buitenlucht bijzonder inspirerend kan zijn, zijn ook het atelier en de workshopruimte ideaal voor creatieve groepsactiviteiten.

De bakstenen muren met bogen, de houten vloer en de gezellige kamers komen uit op een met gras begroeide heuvel met uitzicht op de Chianti-vallei. De ruimte is veertig vierkante meter en beschikt over een verwarmde houten vloer, verwarming en airconditioning.

Even opladen: een vakantie van je dagelijkse leven
B&B Ancora del Chianti is zo ‘groen’ mogelijk. Laura en Filippo zetten zich in om hun impact op de aarde te verminderen en creëerden daarom een ​​duurzaam vakantieverblijf, waar de belangrijkste focus op het verminderen van afval- en energieverbruik ligt, in combinatie met biologische landbouw. Ze zijn op dit gebied erkend, zowel door wereldwijde instellingen als lokale autoriteiten, als voorlopers in de sector.

Deze passie voor natuur en milieu heeft B&B Ancora del Chianti tot een toevluchtsoord gemaakt, waar gasten worden aangemoedigd om contact te maken met zichzelf en met de natuur. Het is de perfecte plek om je persoonlijke creativiteit te ontdekken.

Je kunt bij Ancora del Chianti verblijven als artist in residence, maar Laura, zelf kunstenaar, regelt ook tijdens een vakantie met liefde privélessen in aquarellen of acrylverf. Hier beschik je niet alleen een ervaren leraar, maar ook het landschap, zonsondergangen en een breed scala aan flora als inspiratie! Haar ontvangstruimte en privéruimte zijn versierd met persoonlijke creaties die haar gasten hebben achtergelaten. Elk werk vertegenwoordigt de schoonheid en rust die ze vonden tijdens hun vakantie bij B&B Ancora del Chianti.

B&B Ancora del Chianti
Via Collegalle 12, 50022 Greve in Chianti
boeken kan via deze link

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *