Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Parco Sculture del Chianti – kleurrijke beelden in de Chianti

We maken graag een heerlijke tocht door de wijnvelden van de Chianti. Een anders dan anders stop is het Parco Sculture del Chianti, een unieke beeldentuin.

18 - Ursula Reuter Christiansen, The Blue Bridge 3

Het park is een initiatief van het echtpaar Giadrossi. Na vijf jaar hard aan hun droom te hebben gewerkt, openden zij in mei 2004 een mystiek bos met eiken, kastanjebomen en kunstwerken. Langs een parcours van ruim een kilometer presenteren 27 kunstenaars van over de hele wereld hun creativiteit.

Elke kunstenaar heeft een uniek werk gemaakt, speciaal voor de plek waar het nu te zien is. Elke artiest kreeg de kans om tijdens een bezoek aan het park zijn eigen stukje uit te kiezen, om daar een uniek kunstwerk neer te zetten. De verbintenis tussen de kunstwerken en de bomen, de geluiden, de kleuren, het licht en elk ander element van het park is dan ook perfect. Kunst en natuur vormen een harmonieus geheel en versterken elkaars schoonheid. Een virtueel voorproefje:

14 - Litjens, Unfinished BuildingCor Litjens, Unfinished Building15 - Marangoni, Rainbow Crash 2Marangoni, Rainbow Crash16 - Kei Nakamura, La Casa nel Bosco 2Kei Nakamura, La Casa nel Bosco19 - Jeff Saward, The LabyrinthJeff Saward, The Labyrinth

Twee kunstwerken zijn net buiten het park te vinden. Het eerste is Xaris van de Italiaan Adriano Visintin, dat een warme gloed lijkt uit te stralen:

25 - Adriano Visintin, Xaris

Het tweede is The Milk Factory van Vincent Leow, een paar bontgekleurde koeien in het frisse Toscaanse groen:

13 - Vincent Leow, Milk Factory

Het park beschikt sinds kort ook over een amfitheater, met coulissen van wit marmer uit Carrara en zwart graniet uit Zimbabwe, en tribunes van vulkanisch gesteente. In de zomermaanden (juni, juli en augustus) worden hier concerten gehouden en betovert het beeldenpark ook nog eens je oren.

Parco Sculture del Chianti
S.P. 9, Loc. La Fornace 48-49, Pievasciata (Siena)

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *