Ga op pad met onze City Walks!

Beelden van de Chianti

In het boek De duizend tinten van Toscane maken we een heerlijke tocht door de wijnvelden van de Chianti. De route met allerlei tips voor onderweg kunnen we hier niet helemaal uit de doeken doen, maar het Parco Sculture del Chianti, een unieke beeldentuin, willen we jullie niet onthouden.

18 - Ursula Reuter Christiansen, The Blue Bridge 3

Het park is een initiatief van het echtpaar Giadrossi. Na vijf jaar hard aan hun droom te hebben gewerkt, openden zij in mei 2004 een mystiek bos met eiken, kastanjebomen en kunstwerken. Langs een parcours van ruim een kilometer presenteren 27 kunstenaars van over de hele wereld hun creativiteit.

Elke kunstenaar heeft een uniek werk gemaakt, speciaal voor de plek waar het nu te zien is. Elke artiest kreeg de kans om tijdens een bezoek aan het park zijn eigen stukje uit te kiezen, om daar een uniek kunstwerk neer te zetten. De verbintenis tussen de kunstwerken en de bomen, de geluiden, de kleuren, het licht en elk ander element van het park is dan ook perfect. Kunst en natuur vormen een harmonieus geheel en versterken elkaars schoonheid. Een virtueel voorproefje:

14 - Litjens, Unfinished Building

Cor Litjens, Unfinished Building

15 - Marangoni, Rainbow Crash 2

Marangoni, Rainbow Crash

16 - Kei Nakamura, La Casa nel Bosco 2

Kei Nakamura, La Casa nel Bosco

19 - Jeff Saward, The Labyrinth

Jeff Saward, The Labyrinth

Twee kunstwerken zijn net buiten het park te vinden. Het eerste is Xaris van de Italiaan Adriano Visintin, dat een warme gloed lijkt uit te stralen:

25 - Adriano Visintin, Xaris

Het tweede is The Milk Factory van Vincent Leow, een paar bontgekleurde koeien in het frisse Toscaanse groen:

13 - Vincent Leow, Milk Factory

Het park beschikt sinds kort ook over een amfitheater, met coulissen van wit marmer uit Carrara en zwart graniet uit Zimbabwe, en tribunes van vulkanisch gesteente. In de zomermaanden (juni, juli en augustus) worden hier concerten gehouden en betovert het beeldenpark ook nog eens je oren.

Parco Sculture del Chianti
S.P. 9, Loc. La Fornace 48-49, Pievasciata (Siena)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *