Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vier de lente in Lucca

Ciao tutti’s Nadine genoot van een heerlijke lentedag in Lucca. Ze laat ons graag meegenieten van deze kleurrijke stad in Toscane.

Nadine: ‘Hoe kun je de dag nu beter beginnen dan met cappuccino, caffè en vers gebakken crostata bij een van de vele koffiebarretjes?

Daarna wachten de uitnodigende straten van Lucca op je. Houd je ogen goed open, want er duiken overal pittoreske tafereeltjes op, met naast kleurrijke gevels (instant vakantiegevoel), tientallen kerken en zelfs een toren die wordt bekroond door bomen die al goed in de bladeren zitten.

Voorafgaand aan de lunch strijken we even neer bij Puccini, Lucca’s beroemde musicus. We proosten op zijn erfenis met een glas koele prosecco.

Mijn vaste adresje voor de lunch (en soms ook voor diner) is L’Isola che non c’era. Alles wat hier op de kaart staat is om je vingers bij af te likken. Dit keer nemen mijn vriend en ik bresaola vooraf, gevolgd door een voortreffelijke pasta met truffel.

Een vriendelijke heer op leeftijd stopt even om een praatje te maken. In plaats van een stoel aan te schuiven, neemt hij plaats op zijn bagagedrager. Terwijl hij een eind weg keuvelt, bestellen wij nog een espresso – en uiteraard krijgt hij er ook één!

Voor het toetje wandelen we naar Gelatarium, een vrolijke ijssalon waar je zelf je gelato kunt samenstellen. Ik houd me vanwege de uitgebreide lunch een beetje in, maar je kunt je ijsje hier versieren met kilo’s spekjes, snoepjes en chocolade (let wel: je betaalt op basis van het gewicht van je ijsje).

We besluiten een wandeling te maken over de muren van Lucca, het is zo’n prachtig weer! Het parcours over de stadsmuren is in totaal ruim vier kilometer lang, dus als we weer door de stad lopen, heb ik stiekem alweer trek. Gelukkig serveren ze bij Turandot op het Piazza San Michele heerlijke hapjes bij de aperitivo. Cin cin, op nog veel meer van zulke lentedagen in Lucca!’

Ontdek nog veel meer moois in Lucca

Lucca is een rijke stad, met schitterende kerken en vele schatten die je ook buiten de musea kunt bewonderen. Met onze City Walk zul je al dat moois ontdekken, maar de route brengt je ook bij een fijne osteria voor een heerlijke lunch, bij het mooiste palazzo van de stad en bij het huis van Puccini, die in Lucca veel inspiratie opdeed. Ook geven we een extra tip – voor wie durft – voor een bezoek aan een duivelse brug ten noorden van Lucca.

Download onze City Walk in Lucca

Elke Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *