Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sicilië in 360 graden – de ongerepte stranden van Lo Zingaro & mysterieus Erice

Eeuwenoude dorpjes afgewisseld door steile kliffen en idyllische stranden. Majestueuze ruïnes uit de oudheid die herinneren aan verdwenen beschavingen. Diepe kloven als decor voor oeroude dodensteden. Julian Tramper verloor zijn hart aan Sicilië en neemt ons in een serie 360 graden-video’s mee langs de hoogtepunten van dit fascinerende eiland.

Julian: ‘In mijn vorige blog nam ik je mee naar een stukje van de verrassende kustlijn van Sicilië. Dat smaakte naar meer, in ieder geval bij mij. Dus ben ik ’s ochtends in de auto gestapt richting de Riserva Naturale dello Zingaro. In tegenstelling tot de rest van Sicilië ontbreekt het hier aan bebouwing en wegen. Hierdoor biedt het natuurgebied je als het ware een blik in het verleden, en kun je ervaren hoe de hele kustlijn van Sicilië er vroeger moet hebben uitgezien.

Nadat ik mijn auto heb geparkeerd en een toegangskaartje heb gekocht krijg ik een handige plattegrond voor het gebied. Maar voor de eerste mooie uitzichten heb ik die kaart niet nodig: meteen na de eerste tunnel wacht een spectaculair panorama.

Ruige bergen storten zich in de azuurblauwe zee, met hier en daar een verborgen strandje. Als je niet beter zou weten waan je je ergens op een onbewoond, tropisch eiland. Zoals je in de 360° video kunt zien, herbergt dit natuurreservaat ook een reusachtige, half open grot. Ideaal om even de zon te ontwijken en af te koelen.

Ten zuiden van dit natuurgebied ligt Erice, mijn favoriete stadje in het westen van Sicilië. Als je in de buurt komt, wordt meteen duidelijk wat deze plek zo bijzonder maakt. Het stadje ligt hoog op een rots, ommuurd en beveiligd met kastelen. Hier en daar steekt er een kerktorentje boven de muur uit.

Ik rijd met de auto naar boven en parkeer buiten de poorten van de stad. Ik loop naar binnen richting een van de kastelen. Vrijwel meteen daarna ontvouwt zich een spectaculair panorama, te zien aan het begin van de 360° video.

Het grijze weer van die middag geeft het stadje een mysterieus tintje. Er zijn weinig mensen op de been en het voelt echt alsof je teruggaat in de tijd. Ik bezoek een paar kastelen, slenter door de straatjes en langs de vele kerken.

Aan de andere kant van het stadje geniet ik wederom van een adembenemend uitzicht, met in de verte de ruige kustlijn die ik die vanochtend heb bezocht.’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *