Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Gagliardi Boutique Hotel – genieten van sublieme barokke schoonheid in Noto

De kathedraal van Noto is een van de mooiste juweeltjes barokke architectuur die je in de Val di Noto, in het zuidoosten van Sicilië, kunt vinden. Vanaf het dakterras van Gagliardi Boutique Hotel bewonder je de façade van deze kathedraal, die altijd schittert, van het vroege ochtendlicht tot als de schemer valt en zelfs onder de Siciliaanse sterrenhemel.

Gagliardi Boutique Hotel is een klein maar elegant hotel in hartje Noto. Dit barokstadje staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, maar is ook beroemd dankzij de cannoli, cassata’s en granita’s van Caffè Sicilia.

Het gebouw waarin het hotel is gevestigd, dateert van de late negentiende eeuw. Het heeft een kleine binnentuin, een boetiek en een kunstgalerij, maar de állermooiste plek is toch wel het fantastische dakterras.

Er hangt een fijne sfeer, met dank aan de mix van Siciliaanse meubels en mooie kunst. Je voelt je er meteen thuis, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als op je eigen kamer.

Dat komt deels ook door de kleinschaligheid. Met slechts tien kamers is het hotel heel warm en persoonlijk. Elke kamer is uniek, maar ze zijn allemaal zeer licht en met oog voor het allerkleinste detail ingericht. Het zal je aan niets ontbreken, werkelijk aan alles is gedacht.

De badkamers verdienen wat extra aandacht. Ze zijn namelijk gemaakt met de donkere pietra pece, een steensoort die typisch is voor deze regio of met het prachtige blanke marmer uit Comiso, dat eveneens voor een zeer elegante uitstraling zorgt.

Je zult ook veel tijd doorbrengen in de intieme en huiselijke binnentuin met sinaasappelbomen. Hier schuif je bijvoorbeeld aan voor het Siciliaanse ontbijt en later kun je er altijd terecht voor een drankje.

Magischer nog is het grote dakterras, met verschillende zitjes. Vanaf hier kijk je uit op dé schoonheid van de stad, de kathedraal. Het enthousiaste, jonge personeel zorgt ervoor dat je kunt toosten op dit bijzondere panorama.

Uiteraard geven de medewerkers van Gagliardi Boutique Hotel je graag allerlei tips voor bezienswaardigheden, restaurants, mooie stranden en uitstapjes. Zo kun je onder meer naar het natuurreservaat van Vendicari (op dertien kilometer afstand) of naar het kleurrijke Marzamemi (op vijfentwintig kilometer afstand).

Nog meer barok bewonderen kan in Modica, Scicli, Caltagirone en Ragusa. Ook een bezoek aan Syracuse, volgens Cicero de mooiste stad van de antieke wereld, is een must.

Een verblijf bij Gagliardi Boutique Hotel boek je via Tururi Tours.

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *