Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Relais Torre Marabino – idyllisch vakantieverblijf bij Ispica (Ragusa)

Van het natuurreservaat Vendicari tot Punta Secca: de mooiste stranden van Sicilië vind je aan de zuidoostkust. Je ontdekt dit deel van het eiland prima vanuit Relais Torre Marabino in Ispica, een heerlijk vakantieadresje!

Van verdedigingstoren tot vakantieverblijf

Relais Torre Marabino was ooit een Siciliaanse verdedigingstoren. In de geheel gerestaureerde toren zijn zeven charmante superior kamers en suites (met kookhoek) gemaakt, waarvan twee met prachtig zeezicht.

Alle kamers zijn vernoemd naar de wijnen die in de cantina van Torre Marabino worden gemaakt – en die je tijdens je verblijf natuurlijk kunt proeven.

Bij aankomst word je met een warme glimlach verwelkomd. Dat de sfeer hier fijn en warm is, voel je meteen. Gasten worden al snel vrienden en Torre Marabino als vanzelfsprekend je nieuwe ‘thuis’ – al is het maar voor even.

De betoverende tuin, het mooie zwembad, de ruime kamers en niet te vergeten het geweldige biologische restaurant van Torre Marabino maken je vakantie in dit onontdekte hoekje van Sicilië compleet.

Als een god op Sicilië

Bij het ontbijt tref je de lekkerste lokale specialiteiten. Als er wat jou betreft iets ontbreekt, aarzelt het vriendelijke keukenpersoneel niet om het speciaal voor jou te verzorgen. Als gast van Torre Marabino voel je je dan ook in alle opzichten als ‘een god op Sicilië’.

Ontdek de omgeving van Torre Marabino

Als je liever wat minder luiert in de zon en graag cultuur snuift, kun je je hart ophalen aan de omgeving. Scicli, Modica, Noto, Syracuse, Ragusa: het zijn stuk voor stuk prachtplaatsen die allemaal zijn vereerd met een plekje op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De eigenaren van Torre Marabino zullen je met liefde voorzien van allerhande tips voor uitstapjes en leuke adressen in de omgeving. Niets is teveel gevraagd: bij Torre Marabino en in heel dit gebied tref je steeds weer die geweldige, oprechte gastvrijheid aan, die je niet snel zult vergeten!

Ontdek de mooiste plekken van Ispica

Ispica wordt zelden genoemd in een reisgids, maar dat is eigenlijk onterecht. Net als de andere stadjes in deze omgeving wordt je oog in Ispica gestreeld door veel barokke versieringen.

Bewonder de Chiesa Madre, het Palazzo Bruno di Belmonte en de Santa Maria Maggiore, met een prachtige zuilengalerij, die in 1749 werd voltooid door Vincenzo Sinatra, naar voorbeeld van de galerij die Bernini had ontworpen voor het Sint-Pietersplein in Rome.

Ooit heette het stadje overigens Spaccaforno, maar later besloot men deze plek met een nieuwe naam op de kaart te zetten: Ispica. De ruïnes van het vroegere Spaccaforno kun je nog bekijken in het Parco Archeologico della Forza.

Het stadje is echter vooral beroemd vanwege het unieke grottencomplex Cava d’Ispica. De kalksteengrotten liggen aan weerszijden van een kloof en strekken zich over een lengte van maar liefst dertien kilometer uit.

In de rotsen bevonden zich ooit woningen, maar er zijn ook graven gevonden van de Siculi, de allereerste bewoners van dit stukje Sicilië, van Byzantijnen en van christenen. Bezoek zeker de Grotta dei Santi, met mooie grotschilderingen, de Byzantijnse kerk San Pancrati, de Mulino Cavallo, waarin een klein museum is gevestigd, de San Nicola en de Grotta della Signora. Bijzonder intrigerend is ook de Làrderia, een reeks catacomben uit de vijfde eeuw.

Na terugkomst van een dagje uit neem je een heerlijke duik in het zwembad van Torre Marabino, geniet je van een heerlijk glas wijn en maak je alvast plannen voor de volgende dag. Che meraviglia!

Relais Torre Marabino
Contrada Marabino
97014 Ispica (Ragusa)

www.torremarabino.com | info@torremarabino.com
0039-0932795060

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *