Ga op pad met onze City Walks!

La mia Italia – op reis met Sarena Solari

Ze was de ster van de laatste Heel Holland Bakt-reeks, met originele creaties die meestal een Italiaans tintje hadden. Niet gek, want Sarena Solari is geboren in Italië en draagt het land nog altijd in haar hart mee, in alles wat ze doet – ook in het hoge Nederlandse noorden.

Het-Italiaanse-bakboek-Sarena-Solari (5)

Om de recepten van haar familie te delen, bracht ze eerder dit jaar een dolcissimo kookboek uit, vol met recepten die je meteen de deegroller en bakblikken uit de keukenkastjes tevoorschijn doen toveren. Veel van die recepten zijn klassiekers die haar Italiaanse oma altijd op tafel zette, zoals deze crostata met amaretti en amandelen.

Het-Italiaanse-bakboek-Sarena-Solari-crostata

Sarena: ‘Nadat mijn ouders, zus en ik naar Groningen verhuisden, bracht ik alle zomervakanties door bij mijn oma in Italië. Vaak was ik dan bij haar in de keuken te vinden, ik wilde haar altijd helpen en weten hoe ze alles klaarmaakte. Het is daarom misschien niet zo gek dat de taarten die zij altijd maakte mijn favorieten zijn en in dit boek natuurlijk niet ontbreken.’

Het-Italiaanse-bakboek-Sarena-Solari (6)

La mia Italia
Sarena wil echter graag meer van haar Italië delen dan alleen deze dolce recepten. Daarom besloot ze haar hart te volgen. Ze zegde haar baan op en richtte zich op haar grote passie: al het mooie en lekkere van Italië delen met iedereen die ervan wil proeven. Met La mia Italia laat ze je kennismaken met háár Italië, met heerlijke gerechten, trotse ambachtsmensen en familiaire gastvrijheid.

Het-Italiaanse-bakboek-Sarena-Solari (8)

Sarena: ‘Als je met mij op pad gaat in Italië, gaan er deuren open waar je normaal gesproken vaak aan voorbijloopt – of die voor gewone bezoekers gesloten blijven. We bezoeken familiebedrijven waar al generaties lang op ambachtelijke manier de heerlijkste producten gemaakt worden. We schuiven aan om samen met locals te eten, waarbij je alle keukengeheimen van de Italiaanse koks leert kennen. Natuurlijk duik je ook zelf de keuken in en ga je aan de slag met de mooiste producten. Er is geen beter manier om het echte Italië te ontdekken!’

La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (1) La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (3)

Het culinaire hart van Italië
Sarena: ‘De volledig verzorgde culinaire reizen van La mia Italia geven je een inkijkje in het heerlijke ritme van de Italianen. Leven van dag tot dag, zonder je druk te maken om wat er komen gaat. Alles is tot in de puntjes verzorgd, voor een onvergetelijke ervaring. Kom genieten, Italië wacht op je!’

La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (11) La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (12) La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (13)

Ciao tutti’s Elena zal in het najaar met Sarena mee op reis gaan en uiteraard tot in detail verslag doen van alle smakelijke activiteiten én van de omgeving. Het decor van deze culinaire reizen is namelijk niet zomaar een stukje Italië, nee, het is het culinaire hart van de laars, Emilia-Romagna.

Je overnacht in met zorg gekozen accommodaties waar de persoonlijke sfeer en familiaire gastvrijheid je vakantie tot een unieke ervaring zullen maken. Het enige wat je zelf moet doen is vijf dagen langen genieten van al het moois en lekkers dat Sarena’s Italië te bieden heeft…

MostraLa-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (4)

Bellissimo Castell’Arquato
De uitvalsbasis voor La mia Italia’s reizen is Castell’Arquato, een van de borghi più belli d’Italia. De machtige Rocca Viscontea torent hoog boven het dorpje uit. De robuuste burcht staat in schril contrast met de kleine huizen en smalle steegjes van Castell’Arquato. Al dwalend door de straatjes kom je vanzelf uit op het brede monumentale plein, met een van de oudste kerken van Castell’Arquato en omgeving. Links van deze kerk begint een mooie portico, die ook wel Il Portico del Paradiso wordt genoemd, omdat de galerij je langs de graven van beroemde bewoners van Castell’Arquato leidt.

La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (9) La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (10)

Sarena onthult de geheimen van Castell’Arquato voor je. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de Fontana del Duca, die lange tijd in gebruik was als gezamenlijke wastobbe. Je honger stil je tussendoor bij authentieke adresjes die Sarena al haar leven lang kent en waar haar oma en tante kind aan huis zijn. We verklappen natuurlijk nog niet alles, maar bij het zien van het programma loopt het water ons al in de mond…

La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (6) La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (7) La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (8)

Ook op reis met Sarena?
Nieuwsgierig naar alle culinaire en culturele schatten van dit stukje Italië? Ga dan ook met Sarena mee op reis. Voor het najaar van 2016 staan er twee reizen op het programma: van 28 september tot en met 2 oktober en van 12 tot en met 16 oktober. Inbegrepen zijn vier overnachtingen op een unieke locatie, elke ochtend een uitgebreid ontbijt, elke dag warme lunch of diner, twee kookcursussen van topdocenten, drie excursies met rondleidingen en proeverijen, bezoek aan drie kastelen met Engelstalige gids, alle entreegelden, vliegveldtransfer en lokaal vervoer in minibus. Meer details en de optie om je voor deze reizen aan te melden, vind je op de website van La mia Italia.

Boek vóór 1 september 2016 en ontvang €150,- korting per persoon! Wacht niet te lang, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

La-mia-Italia-Sarena-Solari-Italië (16)

Ontdek onze droomplekken in Italië!

4 reacties

  1. goedendag ….ik heb deze zomer zo genoten van de ..TORTA DI NONNA…..overal heb ik m gegeten langs het gardameer …hebben jullie daar misschien een lekker recept van ????in september ga ik weer en verheug me er nu alweer op …maar in tussen tijd kan ik misschien al zelf er een bakken ….alvast bedankt …..

  2. bedankt voor de snelle reactie !!!!! ik ga m proberen …..

  3. Oh wat klinkt dit heerlijk!! Zo’n reis en dan ook nog bezig met koken en eten… Mmm!! Gaat op de (lange lange) bucketlist. Ben erg benieuwd naar jullie verslag in de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *