Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

5x zomer in Florence

Ga je deze zomer een paar dagen naar Florence of logeer je er in de buurt? Met onderstaande zomerse evenementen zindert de stad als nooit te voren. Stuk voor stuk aanraders voor een warme zomerdag!

Easy Living – pootje baden in de Arno
Onder de noemer Easy Living is dit jaar opnieuw het stadsstrand aan de oever van de Arno geopend. Aan Lungarno Serristori (bij Piazza Poggi, vlak bij de Torre San Niccolò) waan je je aan het strand. Zoals het een echt Italiaanse strandtent betaamt, is er heerlijk eten (van cacciucco tot spaghetti alle vongole), een uitgebreide aperitivo en easy musica om tot in de kleine uurtjes van te genieten. Uiteraard met uitzicht op de torens en koepels van de stad en de steeds anders oplichtende Ponte Vecchio.

Easy-Living Easy-Living2

Archeoloog bij nacht
Na een zinderende zomerdag is het ’s nachts lekker koel om op onderzoek uit te gaan in een van de vele musea. Tijdens Le notti dell’archeologia kun je gedurende de maand juli vanaf zonsondergang in Florence en omgeving terecht voor een spannende ontdekkingstocht naar het verleden van Etrusken en Romeinen. Het precieze programma vind je via deze link.

Notti-Archeologia

Cinema onder de sterren
Liever kijken naar de sterren dan naar het verleden? Op het Piazza Santissima Annunziata kun je tot en met 4 augustus elke avond – gratis! – een film in de openlucht bekijken. Onder de noemer Apriti Cinema is er elke avond om 21.30 uur een klassieker, recente film of documentaire te zien.

apriti cinema

Uniek uitzicht
Het evenement waar we zelf het meest naar uitgekeken hebben is de opening (na jaren!) van het Forte di Belvedere, dat zoals de naam al zegt een schitterend uitzicht op de stad biedt. Het bood jarenlang onderdak aan de De’ Medici en hun kostbare schatten en kunstwerken. Er zou zelfs een geheime gang van het Palazzo Pitti naar de schatkamer in het fort hebben geleid.

Forte_Belvedere_a_Firenzefoto: Christopher Holland

Na een grootschalige restauratie is het Forte di Belvedere sinds 8 juli geopend voor het publiek. Om dat te vieren, is er een grote openingstentoonstelling met Chinese kunst, maar eerlijk is eerlijk, alleen al het uitzicht maakt een bezoek meer dan de moeite waard.

Belvederekunst van Zhang Huan bij het Forte di Belvedere | foto: Guido Cozzi

Terrazza con vista
Een prachtig en uniek uitzicht op de stad heb je deze zomer niet alleen vanaf het Forte di Belvedere, maar ook vanaf een van de vele dakterrassen, die normaal gesproken vaak niet toegankelijk zijn voor het grote publiek (omdat ze bijvoorbeeld bij een luxe hotel horen). Tijdens het evenement Terrazza con Vista kun je deze dakterrassen echter gratis bezoeken, voor het uitzicht, een drankje en een mooie foto – waarmee je vervolgens een overnachting in een van de deelnemende hotels kunt winnen. Meer over de voorwaarden voor de fotowedstrijd lees je hier.

Terrazza-con-Vista1Florence by night – Francesca Russo

Dit jaar doen er 19 terrassen mee, van Grand Hotel Minerva tot Hotel Continentale. Je vindt ze allemaal via deze link. Stuk voor stuk bieden ze tot eind september een schitterende blik op Florence en een unieke zomerse beleving.

Terrazza-con-Vista2aan het einde van de regenboog – Annalisa Manca

 Dat wordt una bella estate alla fiorentina, een mooie Florentijnse zomer!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *