Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Calabrië – van kust naar kust

Calabrië (Calabria in het Italiaans) is misschien wel de meest ongerepte regio van heel Italië. Calabrië ligt in de punt van de laars, bijna geheel omringd door twee zeeën.

Het landschap, met op veel plaatsen machtige rotsen die uit de zee omhoog rijzen, is bijzonder indrukwekkend. Zó indrukwekkend, dat we er een hele Special aan hebben gewijd. In bijna 275 pagina’s laten we je het mooiste van Calabrië zien, reizend van kust naar kust.

Bestel Calabrië – van kust naar kust

De stranden zijn hier namelijk adembenemend mooi – met helderwit zand en een zee in een kleur blauw die mooier is dan we kunnen beschrijven. De dichter Gabriele d’Annunzio noemde de kust bij Reggio Calabria ‘de mooiste kilometer in Italië’ – en we kunnen zijn gelijk alleen maar beamen.

We nemen jullie in deze Special dan ook mee naar de mooiste stranden van de regio en naar prachtige kustplaatsen als Tropea, Capo Vaticano, Pizzo Calabro en Scilla.

Daarnaast duiken we de ruige natuur in, met een bezoek aan de prachtige nationale parken. We tippen tal van outdoor activiteiten, van raften en hiken tot skiën (Calabrië is ‘s winters een perfecte wintersportbestemming), duiken en zeilen.

We ontdekken de mooiste dorpjes, oude kastelen archeologische opgravingen, kleurrijke musea, oude ambachten, moderne kunst en de beroemde bronzen mannen die voor de kust van Riace werden opgedoken.


We proeven van de Calabrese keuken (met pittige ingrediënten) en delen de kleurrijke feesten die de Calabresi vieren. Tot slot tippen we de vijftig beste adresjes die deze regio te bieden heeft. Genoeg inspiratie voor een onvergetelijke reis naar het diepe zuiden dus!

Laat je betoveren door de ‘teen’ van de laars en dompel je onder in al het moois dat Calabrië te bieden heeft.

Bestel Calabrië – van kust naar kust

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en tablet) van alle moois in je Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *