Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Vijgen met frambozencoulis

Een lekker makkelijk toetje voor vanavond, als troost voor de novemberblues en de heimwee naar Italiaanse zomers, met de beste fruitcombinatie die ik ooit heb geproefd: vijgen en frambozen. Ideaal om in een handomdraai de maaltijd feestelijk en origineel af te sluiten!

Ingrediënten
(voor 4 personen)

8 rijpe vijgen
200 gram frambozen
½ deciliter rode port
2 eetlepels suiker
2 deciliter crème fraîche

Mix de frambozen en port met de suiker en 1 eetlepel koud water tot puree. Snijd de vijgen voorzichtig open met een scherp mes van bovenaf tot in het vruchtvlees, zodat dat zichtbaar wordt. Schep een flinke eetlepel crème fraîche op elke vijg en besprenkel rijkelijk met de frambozencoulis. Serveer direct.

Dit recept is afkomstig uit het nieuwe kookboek Tasty days, met een keur aan recepten voor iedereen die weinig tijd heeft maar wel bijzonder lekker wil eten. Zoals Andy Harris het zelf in zijn voorwoord zegt: ‘Hier is keus genoeg voor het moderne gezin in tijdnood: recepten van 10-15 minuten als er een snel ontbijt nodig is of als men snakt naar iets warms na een verfrissende zondagse wandeling. Recepten van 20-30 minuten voor een ontspannen doordeweekse maaltijd of een snel, romantische diner. En ook recepten van 40-60 minuten voor wie de wondere wereld van bijvoorbeeld gesmoord vlees wil onderzoeken of machtige desserts op tafel wil toveren voor een brunch of een feestelijk maal met vrienden.’

Harris is dan ook niemand minder dan de hoofdredacteur van het Britse Jamie magazine. Hij weet als geen ander dat lekker eten juist in drukke tijden belangrijk is. De simpele gerechten in dit boek zijn geïnspireerd op de smaken van de landen die hij ooit bezocht, met als uitgangspunt mediterrane klassiekers en exotische topgerechten. Harris: ‘Veel recepten zijn geïnspireerd door de kleurrijke gerechten die ik tijdens mijn culinaire reizen over de hele wereld tegenkwam op jacht naar nieuwe, spannende smaken en methodes. Andere zijn echter ontstaan tijdens mijn omzwervingen tussen de schappen van mijn buurtwinkel op zoek naar iets dat snel klaar was. De meeste ingrediënten zijn dan ook gemakkelijk verkrijgbaar en nog gemakkelijker te bereiden.’

Neem de proef op de som met deze vijg/frambooscombinatie of een van de andere recepten uit

Tasty days
Andy Harris
met foto’s van David Loftus
ISBN 9789021550619
€ 24,95
Kosmos

Bestel Tasty days via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Super dit! Dank!

  2. Dit ga ik zeker bewaren! Ik proef de combi al :)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *