Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vijgen met frambozencoulis

Een lekker makkelijk toetje, met de beste fruitcombinatie die we ooit hebben geproefd: vijgen en frambozen. Ideaal om in een handomdraai de maaltijd feestelijk en origineel af te sluiten.

Ingrediënten (voor 4 personen): 8 rijpe vijgen | 200 gram frambozen | een halve deciliter rode port | 2 eetlepels suiker | 2 deciliter crème fraîche

Mix de frambozen en port met de suiker en 1 eetlepel koud water tot puree. Snijd de vijgen voorzichtig open met een scherp mes van bovenaf tot in het vruchtvlees, zodat dat zichtbaar wordt. Schep een flinke eetlepel crème fraîche op elke vijg en besprenkel rijkelijk met de frambozencoulis. Serveer direct.

Dit recept is afkomstig uit het nieuwe kookboek Tasty days van Andy Harris, met een keur aan recepten voor iedereen die weinig tijd heeft maar wel bijzonder lekker wil eten. Harris is niemand minder dan de hoofdredacteur van het Britse Jamie magazine. Hij weet als geen ander dat lekker eten juist in drukke tijden belangrijk is. De simpele gerechten in dit boek zijn geïnspireerd op de smaken van de landen die hij ooit bezocht, met als uitgangspunt mediterrane klassiekers en exotische topgerechten.

Harris: ‘Veel recepten zijn geïnspireerd door de kleurrijke gerechten die ik tijdens mijn culinaire reizen over de hele wereld tegenkwam op jacht naar nieuwe, spannende smaken en methodes. Andere zijn echter ontstaan tijdens mijn omzwervingen tussen de schappen van mijn buurtwinkel op zoek naar iets dat snel klaar was. De meeste ingrediënten zijn dan ook gemakkelijk verkrijgbaar en nog gemakkelijker te bereiden.’

Neem de proef op de som met deze vijg/frambooscombinatie of een van de andere recepten uit

Tasty days | Andy Harris | met foto’s van David Loftus | ISBN 9789021550619 | Kosmos Uitgevers | bestel Tasty days via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Super dit! Dank!

  2. Dit ga ik zeker bewaren! Ik proef de combi al :)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *