Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pizza van meesterchef Geronimo Stilton

Geronimo-meesterchef-header

Terwijl het stadje Piepende Rots zich opmaakt voor de muizenissig spannende jaarlijkse kookwedstrijd die moet uitwijzen wie de beste chef-kok van Muizeneiland is, besluit Klem Stilton zijn geluk te beproeven en zich voor de wedstrijd op te geven. Hij moet alleen nog een koksmaatje zien te vinden en daarvoor kiest hij niemand minder dan zijn beroemde neef Geronimo.

Hoewel het een overheerlijk avontuur belooft te worden, zou Klem zijn reputatie geen eer aandoen als hij er niet zijn eigen opmerkelijke methodes op na zou houden om de wedstrijd naar zijn poot te zetten.

Geronimo-meesterchef

Een heerlijk verhaal voor alle Geronimo-fans – met een paar recepten om thuis uit te proberen. Het recept voor de mega-muizenissige toppizza van Geronimo delen we alvast – voor kleine koks!

Voor 1 pizza heb je nodig: 0,25 gram natuurlijke gist; 500 gram bloem; olijfolie; zout; 1 courgette; 1 paprika; 3 tomaten; 2 stukken mozzarella; oregano en basilicum

We beginnen met het deeg van de pizza (hierbij kun je de hulp van een volwassene goed gebruiken). Los de gist op in een glas warm water. Maak van de bloem op het aanrecht een bergje en giet het gistwater, 3 eetlepels olijfolie en een snufje zout in het midden in een kuiltje. Kneed het nu tot een elastisch deeg. Leg het deeg in een bol op een bord en laat het 2 uur rijzen.

Ondertussen snijd je de courgette in lange dunne plakken. Haal de zaden uit de paprika en snijd ook daarvan dunne reepjes. Kook de groenten tot ze zacht worden.

Snijd de tomaten in blokjes en breng ze met een scheutje olijfolie aan de kook. Pureer de te grote stukken met een staafmixer.

Als de rijstijd voorbij is, rol je het deeg uit tot een ronde vorm. Verdeel over de bodem de tomatensaus, de mozzarella en wat oregano. Bak de pizza in een voorverwarmde oven (180 ºC) in 20 minuten gaar. Eenmaal uit de oven versier je de pizza met de paprika en de courgette en als ‘kers op de taart’ een blaadje basilicum.

Geronimo-meesterchef4

Buon appetito!

Meer recepten vind je, samen met het grappige verhaal over Geronimo en Klem als koks, in

Geronimo-meesterchef

Wie wordt de nieuwe meesterchef?
Geronimo Stilton
ISBN 9789085922414
€ 9,95
uitgeverij De Wakkere Muis

Bestel Wie wordt de nieuwe meesterchef? via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *