Ga op pad met onze City Walks!

Pizza salsiccia e friarelli

Met dit recept van de Napolitaanse pizzabakker Enzo Coccia tover je een simpele pizzabodem om tot een ware delicatesse. Buona da morire, questa pizza!

pizza-Pezone (1)

Deze pizza met met buffelworst, provola, friarelli en pecorino is een van onze favorieten uit het nieuwe boek Pizza, van Alba Pezone. De friarelli heeft een aangenaam bittere smaak, waardoor het perfect combineert met de buffelworst.

Voor 4 personen heb je nodig: 200 gram pizzadeeg van Enzo (waarvan je het uitgebreide recept in Pizza vindt), maar het kan op een drukke avond natuurlijk ook met kant-en-klare pizzabodems | 150 gram buffelworst, in dunne plakjes | 300 gram friarelli (buiten Italië kun je dit vervangen door bimi) | 1 teen knoflook | 1 kleine Spaanse peper, fijngesneden | 60 tot 80 gram provola van buffelmelk, in stukjes gescheurd | 20 gram pecorino, vers geraspt | olijfolie van zeer goede kwaliteit | zout

Verhit de oven voor op 250 °C.

Was de friarelli en verwijder de stelen. Bak de groente in een koekenpan in een beetje olijfolie, samen met de Spaanse peper en de geplette knoflookteen op hoog vuur gedurende 4 tot 5 minuten. De groente moet al dente blijven – een beetje knapperig nog. Bestrooi met een snufje zout.

Spreid het pizzadeeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje meel. Gebruik eerst je vingertoppen en laar het daarna heen en weer gaan, van je ene vlakke hand naar de andere. Rek het deeg vanuit het midden naar buiten uit.

Leg het deeg op een bakplaat die is ingevet met een klein beetje olijfolie.

Besprenkel het deeg met een beetje olijfolie, beleg het met de dunne plakjes buffelworst en zet 10 minuten in de oven.

Verdeel de friarelli erover en beleg met de provola. Zet nog eens 5 minuten in de oven – de pizza moet goudbruin en knapperig zijn. Als de pizza net uit de oven komt, strooi je de pecorino erover.

Buon appetito!

Dit recept is afkomstig uit:

Pizza_omslag.indd

Pizza
recepten van de beste Napolitaanse pizzabakkers
Alba Pezone
ISBN 9789461430816
€ 24,95
Good Cook Publishing

Bestel Pizza via deze link bij bol.com

Nog meer pizzarecepten vind je in het receptenboek van Tante Fanny, bekend van het verse, kant-en-klare pizzadeeg waarmee je in een handomdraai een pizza op tafel tovert. Supersnel en superlekker!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *