Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5 in Italië opgenomen films die je gezien moet hebben

Er zijn in Italië prachtige films opgenomen. Met steden als Venetië, Milaan en Rome is dat natuurlijk ook niet vreemd. Ook het Comomeer is een veelgebruikte filmlocatie; bovendien biedt het meer een mooi vakantieadres voor verschillende grote filmsterren. We tippen vijf bekende films die in Italië opgenomen zijn en die je bij een vleug van heimwee komende weken zeker moet kijken.

foto: Giancarolo Restuccia

Quantum of Solace
Deze welbekende James Bond-film speelt zich af in verschillende steden in Italië. De film begint bij het Comomeer, waar James Bond de gevangen Mr. White meeneemt naar Siena. Daar vertelt Mr. White aan Bond en M. dat er verschillende spionnen actief zijn bij dezelfde geheime dienst als James Bond. Daarbij valt de bodyguard van M. hen aan, waarbij Mr. White weet te ontkomen.

Bond moet het bovendien opnemen tegen zijn eigen organisatie. M. neemt namelijk zijn paspoort en creditcards in, aangezien ze Bond niet meer vertrouwt. In een bloedstollende actiefilm gaat Bond verder op zoek naar hetgeen hem terug in dienst kan krijgen.

Eat Pray Love
Dit verhaal, met Julia Roberts in de hoofdrol, gaat over Elizabeth. Zij heeft werkelijk alles wat haar hartje begeert: een goede echtgenoot, een prachtig huis en een enorm succesvolle carrière. Toch is Elizabeth ongelukkig en wil ze een grote stap in haar leven te nemen. Ze besluit om te scheiden en een jaar lang de wereld rond te reizen.

Een van de landen die ze aandoet, is Italië. Dit land staat natuurlijk vooral in het teken van heerlijk eten, wijn en het ontdekken van la dolce vita (het goede leven). Vervolgens reist ze verder naar India en Bali, waar ze uiteindelijk haar grote liefde tegenkomt. Toch is het bezoek aan Italië het hoogtepunt van de film. De prachtige scènes in Rome en Napels zorgen ervoor dat je onmiddellijk weer naar dit prachtige land verlangt…

Inferno
De film, naar een boek van Dan Brown, speelt zich vrijwel volledig af in Italië. Robert Langdon wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis. Hij weet niets meer van de voorgaande dagen. Met behulp van dokter Sienna Brooks probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Naarmate de film vordert, weet Robert zich steeds meer te herinneren en blijkt Sienna niet te zijn wie ze zegt dat ze is.

Deze film is vooral de moeite waard als je Florence gaat bezoeken of herinneringen wil ophalen aan deze stad. Zoek je nog meer inspiratie, dan zijn ook de andere films waarin Robert Langdon de hoofdrol speelt aan te raden, zoals Angels & Demons en The Da Vinci Code. Ook deze films spelen zich grotendeels in Italië af.

Lost in Florence
Zoals de titel al zegt, speelt deze film zich volledig af in Florence. De hoofdrol wordt vertolkt door Eric Lazard, die samen met zijn vriendin Colleen op bezoek gaat bij zijn nicht in Florence. Wanneer Eric zijn vriendin een aanzoek doet, zegt ze nee. Eric blijft achter in Florence, waar hij kennismaakt met het calcio storico, een mix van voetbal, rugby en worstelen.

Wanneer Eric uitgenodigd wordt om mee te doen, blijkt hij het spel goed te kunnen. Tijdens het spelen ontmoet hij de mooie Stefania. Alles gaat goed, totdat ook Colleen weer op de stoep staat. Wat gaat Eric nu doen met deze ontwikkeling?

The Tourist
Frank Tupelo (prachtig gespeeld door Johnny Depp) reist af naar Venetië om daar rust te vinden. Maar dan komt hij Elise tegen (Angelina Jolie), een agent bij Interpol die op zoek is naar een criminele ex uit haar verleden. Frank raakt ongewild betrokken bij de activiteiten die Elise uithaalt om haar ex te vinden.

Wat deze film erg mooi maakt, is dat alle scènes zich in Venetië afspelen. Hierdoor krijg je als Italiëliefhebber al het moois van Venetië voorgeschoteld.

Deze films kijken?
Wil je deze films kijken, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om dit te doen via Netflix of andere vergelijkbare aanbieders. Toch is het niet altijd mogelijk om deze films te bekijken, zeker wanneer de film is gebonden aan een geografische locatie; dit wil zeggen dat Netflix de film bijvoorbeeld wel in Nederland maar niet in Amerika uitzendt of andersom.

Dit kun je eenvoudig omzeilen door gebruik te maken van een VPN. Door middel van dit programma kun je bij het opstarten kiezen met welke server jij verbinding wil maken. Kies je bijvoorbeeld voor een server in Amerika, dan wordt jouw IP-adres veranderd in een Amerikaans IP-adres. Hierdoor lijkt het alsof jij je daadwerkelijk in Amerika bevindt. Op deze manier kun je eenvoudig de content raadplegen die in jouw land wellicht niet te zien is.

Nu je weet hoe je dit gemakkelijk kunt omzeilen zit er eigenlijk nog maar één ding op. Pak een mooie fles Italiaanse wijn, stop een zelfgemaakte Italiaanse pizza in de oven en geniet van een van deze prachtige in Italië opgenomen films.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *