Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pane frattau – ‘lasagne’ van Sardijns brood

Pasta, prosecco en Parmezaan… De FoodWeLove box staat in het teken van het land van la bella vita: het goede Italiaanse leven. Italië is het land waar de tijd soms stil lijkt te staan, het land waar je staand aan de bar je koffie drinkt en op elke straathoek een fruttivendolo, panificio of trattoria vindt. Het is het land van tradities, van de tijd nemen en van soms gewoon even zalig niets doen; il dolce far niente

FoodWeLove-box-Italië-winnen (4)FoodWeLove-box-augustus-2016-Italië-2

We hebben gisteren drie lezers blij mogen maken met de Italiaanse FoodWeLove box, vandaag mogen we iedereen trakteren op een heerlijk recept met een van de producten uit deze box vol lekkernijen.

Samen met de professionele foodstylisten en -fotografen van ZTRDG bedacht FoodWeLove dit recept voor pane frattau, een soort lasagne gemaakt met pane carasau. Dit Sardijns platbrood is zo dun als bladmuziek en zo knapperig als chips en mag bij geen enkele maaltijd op Sardinië ontbreken.

FoodWeLove-box-pane-carasau

Lasagne van Sardijns brood
Voor deze heerlijke pane carasau met tomaat, basilicum, pecorino, olijfolie en een gepocheerd ei heb je nodig (voor vier personen): 1 blik gepelde tomaten | 2 eetlepels olijfolie | 2 eetlepels azijn | 4 eieren | 1 pak pane carasau (behalve in de FoodWeLove box ook te koop bij Gran Sardegna) | 50 gram pecorino | 1 bosje basilicum

Snijd de gepelde tomaten in blokjes en bak samen met het vocht kort in 1 eetlepel olijfolie. Breng een pan met water aan de kook. Doe er een scheut azijn bij.

Breek een eitje boven een schaaltje. Maak een draaikolk in het water en schenk het ei in de draaikolk. Laat circa 5 minuten garen. Haal uit het vocht en spoel goed af met water. Herhaal dit met de andere eieren.

Zet een brede pan op het vuur en breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur uit en week de pane carasau 5 seconden in de bouillon.

Leg de pane carasau op een bord, smeer deze in met tomatensaus en bestrooi met pecorino. Leg het gepocheerde ei erop en strooi er geraspte pecorino en basilicum over. Herhaal dit met de andere pane carasau om een soort lasagne te maken. Stapel zo hoog je lekker vindt.

FoodWeLove-box-pane-frattau

Over FoodWeLove
Het FoodWeLove team zoekt, proeft en selecteert sinds 2012 de allerlekkerste delicatessen voor jou. Eigenlijk doen ze niks anders dan de hele dag praten over eten, het proeven, zoeken en klaarmaken. Die liefde delen ze met jou: met een lidmaatschap op FoodWeLove ontvang je elke maand een box vol lekkere producten, steeds in een ander thema én met magazine vol achtergrondverhalen en recepten. Deze Italiaanse box is helaas uitverkocht.

FoodWeLove-box-augustus-2016-Italië

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Goedemorgen!

    Met veel genoegen las ik het recept voor de lasagne met pane carasau, waarbij uit het niets opeens melding wordt gemaakt van het aan de kook brengen van een bouillon – heb ik iets gemist?

  2. Helaas is het niet ons recept maar van Food We Love. Je gebruikt de bouillon om het brood een beetje in te weken (dat is iets smaakvoller dan in slechts wat water).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *