Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Pomo D’oro – een culinaire reis door Italië in hartje Den Haag

Ook dicht bij huis is er volop Italië-inspiratie te vinden. Ciao tutti’s Nadine ging op uitnodiging van Sonia Aresu, de eigenaresse van Ristorante Pomo D’oro in Den Haag, proeven van de sfeer én de menukaart.

Nadine: ‘Wanneer je bij Pomo D’oro naar binnen loopt, voel je de Italiaanse gastvrijheid van de Sardijnse Sonia als een warme deken over je heen vallen, waardoor je je meteen in Italië waant.

Mijn vriend Peter, voor wie een Italiaanse cena ook absoluut geen straf is, mocht ook mee. En hoewel jullie helaas niet allemaal aan tafel passen, laat ik jullie graag genieten van onze culinaire reis.

Omdat het een uitzonderlijk zonnige en warme dag is, stelt Sonia voor om de aperitivo buiten te nuttigen, in de knusse tuin, gelegen aan de achterzijde van het restaurant.

We strijken neer tussen de voorjaarsbloemen aan een gezellig tafeltje voor twee en bestellen een glas prosecco. Erbij krijgen we als amuse van het huis een bruschetta met groenten van het seizoen, een combinatie van courgette en gele paprika én een stukje overheerlijke Piemontese kaas, Valcasotto.

Het is een ware smaakexplosie en een totaal andere beleving dan de bruschetta met tomaat en basilicum die we gewend zijn. Terwijl de zon langzaam achter de huizen verdwijnt, genieten we van huisgebakken brood met olijfolie en drinken we nog een glas prosecco.

Na de amuse volgen de antipasti, waarvan we ook nog lekker in de tuin kunnen genieten. Peter krijgt een prachtig bord met diverse Italiaanse hamsoorten: prosciutto crudo di San Daniele, prosciutto di Parma en coppa di Parma.

Voor mij verschijnt er een waar kunstwerk van diverse soorten vis op tafel. De Antipasti di mare > La Kermessé Pomo D’oro is een feestelijke proeverij van verschillende voorgerechten uit de zee. Bijna te mooi om op te eten maar de smaak is zó goed dat het hele kunstwerk verdwijnt.

Als het buiten te fris wordt, zoeken we binnen de warmte op. Letterlijk en figuurlijk, want ook de collega’s van Sonia begroeten ons buitengewoon hartelijk. We dachten dat we onze culinaire reis verder zouden vervolgen met het hoofdgerecht, maar niets is minder waar. Sonia heeft eerst nog een bord pasta voor ons laten maken.

De geur van verse truffel dringt onze neus binnen als Peter een bord huisgemaakte ravioli gevuld met pompoen én verse truffel voorgeschoteld krijgt.

Mijn smaakpapillen worden verwend met raviolone nero ripieno di gamberetti e rucola con capesante e aspargi (grote zwarte ravioli gevuld met garnaaltjes en rucola en geserveerd met sint-jakobsschelpen en asperges). Hulde aan chef Roberto Illiari uit Piacenza, die sinds maart 2018 de scepter in de keuken van Pomo D’oro zwaait.

Na al dit lekkers volgen onze hoofdgerechten: filetto di manzo con rucola e grana (rundvlees met rucola en kaas) voor Peter en een branzino al forno (zeebaars uit de oven) met een saus van tomaat en sinaasappel.

Ik moet eerlijk bekennen dat we na al deze overheerlijke gerechten eigenlijk geen plek meer hebben voor een toetje, maar we kunnen de dolci die Sonia op tafel zet toch niet weerstaan. Binnen de kortste keren zijn de tiramisù en de crème brûlée verdwenen.

Na een espresso en een glaasje limoncello (dat onze gedachten doet afdwalen naar onze Italiaanse zomeravonden aan de Amalfikust) nemen we afscheid van dit kleine stukje Italië. Maar niet voor lang, want als mijn heimwee naar la bella Italia te sterk wordt, breng ik graag weer een bezoekje aan Pomo D’oro!

Ook even wegdromen in Italiaanse sferen? Pomo D’oro is te vinden aan de Javastraat 138A in Den Haag. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.30 uur voor de lunch en van dinsdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur voor het diner. Reserveren kan via 0031-703455291. Meer informatie is terug te vinden op de website van Pomo D’oro.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *