Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hoeve Cobelli – een echte Italiaanse pizzeria in de heuvels van Zuid-Limburg

Onze Italiaanse vriend Gabriele – die we leerden kennen dankzij zijn cateringbedrijf Chef Italië – en zijn partner Kimm openden in Noorbeek Hoeve Cobelli, met onder meer een echte Italiaanse pizzeria.

De pizza’s worden hier gemaakt volgens authentiek Italiaans recept, met deels (Zuid-) Italiaanse en deels Zuid-Limburgse ingrediënten. Het beste van twee werelden dus!

Liefde voor Limburg en Italië

Kimm is een Limburgse in hart en nieren. Zij weet de lekkerste streekproducten te vinden, maar kan je – als je bij Hoeve Cobelli blijft logeren – ook alles vertellen over de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving, sfeervolle dorpjes en bijzondere wandelroutes.

Gabriele is geboren en getogen in Noord-Italië. Zijn ouders runnen in de buurt van het Gardameer Casa Cobelli, maar Gabriele woont alweer geruime tijd in Limburg en heeft zijn draai wel gevonden in deze Bourgondische provincie. Zijn passie voor koken, mooie producten en een goed glas wijn is zo aanstekelijk, dat je na een gesprek met Gabriele altijd vol culinaire inspiratie zit.

Slow genieten van de schoonheid van Noorbeek

Noorbeek is een van de zuidelijkste dorpjes van Limburg. Het dankt zijn naam aan de Noor, een beekje dat even buiten het dorp ontspringt.

Noorbeek ligt in de gemeente Eijsden-Margraten, een van de Nederlandse cittaslow. Dit is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van onder meer leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid en cultuurhistorie tot de top behoren.

De perfecte plek dus voor een Italiaanse pizzeria, waar gewerkt wordt met de beste Italiaanse recepten en ingrediënten, maar waar mogelijk ook met de beste producten uit de eigen streek, zoals vlees van Kuusj.

Van chef aan huis tot pizzabakker

We leerden Gabriele kennen tijdens een van de kookworkshops van Chef Italië. Gabriele bracht mensen graag de geheimen van de Italiaanse keuken bij. Daarnaast verzorgde hij regelmatig Italiaanse catering en kookte hij als privéchef bij mensen thuis.

Gabriele: ‘Chef Italië was uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf, totdat door de coronapandemie alle evenementen werden geannuleerd. Onze lekker volle agenda verdween als sneeuw voor de zon.

Kimm en ik gingen al snel op zoek naar alternatieven. We kregen de kans om een boerderij te kopen met restaurant en groepsaccommodatie. We waren meteen verliefd op de plek en besloten de stap te wagen.

Tegelijkertijd begon ik als freelance pizzabakker bij PianoB in Maastricht (die ook op Ciao tutti’s favorietenlijstje staat). Dit wakkerde een oude passie van mij aan. Ik had al lange tijd geen pizza’s meer gebakken, want met de workshops en catering focuste ik meer op pasta’s, risotto’s en vlees- en visgerechten, maar nadat ik de eerste pizza’s in de oven schoof, droomde ik van een eigen pizzeria.

Een échte Italiaanse pizzeria dan wel. Voor ons is pizza géén fast food. Het is gezond, gevarieerd en licht verteerbaar dankzij de lange rijstijd die we aanhouden. We bieden dan ook een superieur product aan, dat zich kan meten met de pizza’s van de betere pizzeria’s in Italië.’

Van pop-up tot echte pizzeria

In het vroege voorjaar van 2022 lanceerden Gabriele en Kimm hun pop-up pizzeria, die in eerste instantie (vanwege de geldende coronaregels) alleen voor afhaal was.

Gabriele: ‘Dit was echt geweldig. We hadden al snel veel vaste klanten die genoten van onze pizza. We hebben de pop-up vier maanden gerund. Daarna hebben we even pizzapauze genomen, zodat we de hoeve en het terras met speeltuin op tijd voor het zomerseizoen in orde konden maken.

De zomer was wederom fantastisch. Het weer was perfect, we hadden ijs van IJsbaas (die hier een paar meter verderop zit) en de populariteit van onze hoeve nam elke week toe. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel pizza’s er in de oven zijn geschoven!’

Vanwege dit succes besloten Gabriele en Kimm de pop-up pizzeria om te toveren tot een echte pizzeria, waar elk weekend de lekkerste pizza’s uit de oven tevoorschijn worden getoverd.

Op het menu staan sinds kort dan ook niet alleen pizza’s, maar ook antipasti en desserts (wederom naar de succesrecepten van Gabriele), Italiaans bier, wijn, fris, water en likeur.

Gabriele stookt elk weekend de pizzaoven op om je samen met Kimm en hun personeel (van wie iedereen ook Italiaans spreekt, wil je je graag helemaal in Italiaanse sferen onderdompelen) te laten genieten van een perfecte pizza.

Het recept voor de perfecte pizza

Gabriele: ‘Er is geen groot geheim voor de perfecte pizza, maar het is belangrijk dat we het deeg minimaal een dag van tevoren zelf maken, met bloem uit Zuid-Italië. Na het rijzen van het deeg worden de pizza’s belegd en dan gebakken in onze steenoven, op zo’n vierhonderdvijftig graden!

Ze zijn dus binnen een paar minuten klaar en hebben dankzij de oven een heel kenmerkende smaak. Voor de toppings selecteren we producten uit Italië én uit Zuid-Limburg, die passen bij het seizoen.

Natuurlijk staan ook de bekende pizzaklassiekers op de kaart, van margherita en marinara tot capricciosa en quattro stagioni. Je kunt ook een vegetarische en zelfs een vegan pizza bestellen. Met voldoende reserveringstijd vooraf maken we overigens ook glutenvrije pizza.’

Proef de pizza’s van Hoeve Cobelli

Benieuwd naar deze perfecte pizza’s? Je vindt Hoeve Cobelli aan de Hoogcruts 7 in Noorbeek. Je kunt er op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.30 uur terecht. Afhalen kan ook. Je kunt dan het beste telefonisch bestellen via 0031-683991091.

Gabriele en Kimm organiseren ook kookworkshops. Voor grote groepen verzorgen ze bovendien catering en pizza op locatie.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *