Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Burrata – buon appetito in Den Haag

Als je net als wij dol bent op burrata, de romige mozzarellavariant die wordt gemaakt in Puglia, kun je in Den Haag je hart ophalen bij Burrata. Hier schuif je aan voor pasta, pizza & vino – van een simpele maar smakelijke spaghetti aglio, olio e peperoncino tot de lekkerste penne arrabbiata die we ooit voorgeschoteld kregen, met San Marzano-tomaatjes én burrata.

Niet gek als je weet dat er in de keuken van Burrata veel wordt gewerkt met Slow Food-producten. Van extra vergine olijfolie van honderd procent Italiaanse olijven tot San Marzano-tomaten, van caciocavallo uit Basilicata tot de enige echte Gorgonzola DOP. Zelfs het zeezout (uit Cervia) is hier bekroond met het Slow Food-keurmerk.

Op de wijnkaart prachtige klassiekers uit de hele laars, met ook een paar wijnen van Slow Wine-wijnhuizen, zoals Feudo Monaci, EO Abruzzo en Nino Negri.

Wij namen eerst een Aperol Spritz, vergezeld van bruschetta en natuurlijk van een bordje vol romig burrata en sappige tomaatjes, overgoten met een licht pittige olijfolie en gegarneerd met heerlijk geurende basilicum.

Ook de pizza’s moesten aan een proeverij worden onderworpen. Terwijl de pizzabakkers de perfect ronde deegballen omtoverden tot pizzabodems, twijfelden we nog tussen Pizza La Bufala (met buffelmozzarella, friarelli en worst) en Pizza la Burrata (met burrata, speck en pistache).

Het werd uiteindelijk de eerste, die ons even terug voerde naar Napoli, waar we niet weg kunnen gaan zonder op z’n minst één keer deze pizza te hebben gegeten.

De Pizza Burrata bewaren we voor de volgende keer, maar we bestellen nog wel een Pizza Nutella als toetje. Die verleiding kunnen we niet weerstaan nadat we de pizzabakker vol overgave een prachtig hartje hebben zien maken op de met Nutella bestreken pizza. Dolcissimo!

Wil je ook genieten van de pizza’s, pasta’s en andere lekkernijen van Burrata? Je vindt het Italiaanse restaurant – dat ook meer dan geschikt is voor families met kinderen – aan het Goudenregenplein 4 in Den Haag.

Burrata is op maandag tot en met woensdag geopend van 17.00 tot 00.00 uur, op donderdag van 17.00 tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 01.00 uur en op zondag van 16.00 tot 00.00 uur. De keuken sluit om 22.30 uur.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *