Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Cucina di casa mia – koken met Nicoletta Tavella

De Italiaanse Nicoletta Tavella groeide op in een familie waar eten en lekker leven onlosmakelijk verbonden zijn. In haar pas verschenen kookboek Cucina di casa mia vertelt Nicoletta over een jaar lang lekker Italiaans eten met de beste familierecepten en geheimen uit haar kookschrift.

Wij duiken vandaag in de heerlijke herfst die Nicoletta ons voorschotelt. Nicoletta: ‘De herfst is zonder twijfel mijn lievelingsseizoen, én om de prachtige kleuren én om de onmiskenbare geuren – die van natte bladeren, paddenstoelen, geperste druiven en openhaardvuur doen mijn hart sneller kloppen. Het is natuurlijk ook mijn favoriete tijd van het jaar om de seizoensgebonden producten: wild en gevogelte, kastanjes, pompoen, kaki’s (sharonfruit), truffels en andere paddenstoelen, en om de rijke en smaakvolle bereidingen ervan.

Gerechten met polenta en rijst genieten mijn voorkeur: stoofschotels en risotto’s, hartig en maagvullend, maken me altijd heel blij en maken dat ik weer zin krijg om lange en gezellige etentjes met vrienden en veel rode wijn te organiseren. Het kan me weinig schelen dat de dagen korter en frisser worden: niets is zo mooi als een prachtige en smakelijke herfst.

De beste plek op aarde om in de herfst te zijn is ongetwijfeld Toscane. Als je er tijdens dit seizoen bent ga zeker op bezoek bij wijnproducenten en olijfoliemolens. Een glas novello (nieuwe wijn, officieel beschikbaar in de winkels vanaf 6 november maar vaak al een paar weken eerder bij de wijnboer te proef) en een stuk Toscaans brood gedoopt in olio nuovo (nieuwe olie) zijn unieke smaakervaringen.

En als je toch bezig bent: proef ook de schiacciata con l’uva (zoete focaccia met verse druiven), de heerlijke stoofschotels met everzwijn en paddenstoelen en de pappardelle of pici alla lepre. Buon autunno e buon appetito!

Nieuwsgierig naar Nicoletta’s recepten? Vanmiddag maken we uit het herfstgedeelte de vriendenravioli met geitenkaas en basilicum. Voor alle andere gerechten duik je in Nicoletta’s boek, maar wees gewaarschuwd: er staan zoveel lekkere recepten in, plus bruikbare tips, dat je alles tegelijkertijd uit wil proberen. Nodig dus alvast wat vrienden uit en laat ze meegenieten van alle heerlijks uit Nicoletta’s keuken!

Cucina di casa mia

Cucina di casa mia | Nicoletta Tavella | ISBN 9789081892605 |€ 15,95 | bestel Cucina di casa mia via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *