Home » Boeken: Lezen over Italië » Het Romeo & Juliet Mysterie
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het Romeo & Juliet Mysterie

De wereld van de zestienjarige Erika Storm stort in wanneer haar Italiaanse vriendje Marco grote geheimen blijkt te hebben. Erika hangt een jarenlange opsluiting boven het hoofd, omdat de politie haar betrapt met een stevige lading drugs en een wapen in haar bezit.

Gelukkig komt ex-M16 agent Brian Bailey op de proppen. Hij kan Erika redden uit handen van de politie als ze belooft om te gaan werken voor Team Mortis: een geheime Europese spionagedienst. Maar daarvoor wordt van haar een immens offer gevraagd. Erika moet sterven … op papier, en verliest voorgoed haar naam en identiteit.

Samen met Team Mortis jongens Nielsen, Felix en Andreas trekt Erika naar het feeërieke Verona in Italië en bijt zich vast in De Zaak ‘Romeo & Juliet’. Erika moet infiltreren in de academie van Enrico Moretti en ontrafelen wat haar verloren liefde Marco te maken had met de mysterieuze verdwijningszaak van twee topdanseressen. Maar al snel wordt het gloednieuwe Mortis meisje zelf het doelwit van een onbekende en onberekenbare tegenstander…

Team Mortis

Een fragment uit dit bloedstollende jeugdboek:

‘Over de Romeinse Ponte Pietra, een brug uit de eerste eeuw voor Christus, trokken de twee het vrolijke geroezemoes van het oude stadscentrum tegemoet. De zachte lichtroze pastelkleuren verraadden dat veel van de authentieke huisjes gebouwd waren in de Rosse di Verona, een aparte steensoort die rondom Verona gewonnen werd.

Andreas was onder de indruk van zijn gids. Zij wist alle details over de rijke geschiedenis van de stad, zoals het Romeinse Amfitheater, de Arena di Verona, en het Castel San Piero dat, uitkijkend over de rivier de Adige, over de oude stad waakt. Maar bovenal genoot hij van het plezier waarmee Florence vertelde en de mooie glimlach die ze daarbij toonde. Eén ding was zeker. Dit bloedmooie meisje voelde zich in haar nopjes bij Andreas.

Ook het speelse, korte jurkje dat ze droeg was de broer van Erika niet ontgaan. Hij kon allerminst vermoeden dat zijn zusje Erika haar vriendinnetje Florence had geadviseerd hoe ze zich het beste kon kleden voor haar broer.

Florence zocht tussen enkele huisjes een feeëriek terrasje uit aan de achterkant van de kathedraal Duomo di Verona. Verborgen voor de toeristen en afgeschermd voor de brandende avondzon was het door dikke takken overkoepelde binnenpleintje een zalige oase van rust. Enkele oudere bewoners waagden zich aan een espresso. Andreas en Florence hielden het bij een glas ijskoud en licht sprankelend water. De stoere jongen monsterde het balletmeisje vanachter zijn glas. ‘De voorstelling komt steeds dichterbij’, opende hij voorzichtig het gesprek. Florence knikte. Hij bleef stil.

‘En wat denk je, mag je de rol van Juliet dansen? ‘
Ze grinnikte even en schudde van nee. Het was haar grote droom om die rol te mogen dansen, maar alles leek erop te wijzen dat het bij een droom zou blijven.
‘Je zusje is veel te goed. Ze danst met zoveel passie en zoveel techniek. Dat maak ik nooit goed in enkele dagen tijd.’
‘Dat weet je toch niet?’
‘Maakt trouwens niet uit. In het ensemble dansen is ook heel leuk.’
‘En lopen de voorbereidingen een beetje?’

Florence knikte. ‘Er is nog veel werk te doen, maar Moretti is een supertalent.’
‘Maar goed ook. Want ik kan me voorstellen, met wat er de laatste weken allemaal gebeurd is…’
Andreas probeerde z’n woorden met voor zijn doen veel medeleven uit te spreken, maar hij kon toch niet verhinderen dat Florence’s glimlach als sneeuw voor de zon verdween. Ze wilde er niet over praten. De hele geschiedenis van de ontvoering maakte haar bang. Het meisje grabbelde haar glas van tafel en nam een slok. Zolang ze dronk hoefde ze niets te zeggen, bedacht ze. Andreas roffelde met zijn vingers op tafel.
‘Wordt er nog veel gepraat over die verdwenen meisjes?’
Florence schudde van nee en staarde ongemakkelijk naar de gele, zanderige grond. Opnieuw bleef het stil.
‘Vind je het ook niet raar wat er allemaal gebeurd is?’
‘Heb je met Erika gepraat?’ vroeg Florence bits.
‘Nee, hoezo?’
‘Ik begrijp niet waarom jullie daar zoveel over willen weten.’
‘Gewoon … het staat in de krant. Het is toch een bizarre geschiedenis?’
‘Denk je dat ik het niet raar vind? Dat ik niet bang ben?’

Enkele bejaarde levensgenieters keken op vanachter hun glas ijskoude limoncello. Florence reageerde een tikkeltje nerveus en dat ontging niemand op het binnenplein. Andreas nam haar hand en streelde lief over haar vingers.
‘Hé Florence, als je er niet over wilt praten, geen probleem, hoor.’ Florence genoot van het warme strelen.
‘Maar je moet ook begrijpen’, zei hij. ‘Ik maak me zorgen om mijn zusje. Zij volgt les op een academie waar twee toptalenten zomaar verdwenen zijn!’
Dat kon het Italiaanse meisje best begrijpen. Het was voor het eerst dat de stoere jongen zijn kwetsbaarheid toonde. Ze bewoog dichter naar Andreas toe.
‘Je moet je geen zorgen maken om Erika. We houden elkaar in de gaten. Daar zijn vrienden toch voor?’

Florence veegde haar blonde haren voor haar ogen weg en wilde het onderwerp naar de achtergrond verbannen.
‘Zullen we verdergaan? Ik weet nog een plekje dat ik je absoluut wil laten zien.’
Ze nam Andreas bij de hand en loodste hem over het binnenpleintje. Met een zangerige stem riep ze naar barman Tybalt.
‘Alla prossima!’ Tot de volgende keer.
De Bourgondisch uitziende grappenmaker wuifde haar met z’n beide handen gedag.
‘Arrivederci mio sole!’ Tot snel, mijn zonnetje!’

Lees het hele verhaal in

Team Mortis

Team Mortis – Het Romeo & Juliet Mysterie
Bjorn van den Eynde
ISBN 9789077826843
€ 14,95
Bakermat / Baeckens Books

Bestel Team Mortis – Het Romeo & Juliet Mysterie via deze link bij bol.com

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *