Download gratis de Ciao tutti app

Itinera Bike – ontdek Verona, het Gardameer & omgeving op de fiets

Verona is een geliefde bestemming voor een stedentrip. Het verhaal van Romeo en Julia, indrukwekkende opera’s in de Arena, het sfeervolle Piazza delle Erbe – stuk voor stuk ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Maar wist je dat er ook buiten Verona een waar paradijs verscholen ligt? Rondom de stad vind je glooiende groene heuvels, bedekt met wijngaarden en pittoreske dorpjes. Laat je tijdens een fietstour met Itinera Bike verrassen door al het moois in deze streek!

Itinera Bike – fietstours en fietsvakanties in Verona en omstreken

Verona is het thuis van Itinera Bike. Hier kun je fietsen huren (van gewone fietsen tot e-bikes), maar het is ook het kloppend hart van het team dat fietstours en -vakanties organiseert in de omgeving van Verona.

Alle teamleden zijn hier geboren en getogen en kennen de omgeving dus als hun spreekwoordelijke broekzak. Ze kennen elk paadje, elke bijzondere plek, ver weg van de drukte.

Ze zijn allemaal fervente fietsliefhebbers en hebben samen heel Italië (en een groot deel van Europa) doorkruist op de fiets. De liefde voor Verona en de betoverende omgeving was echter te sterk om lang onderweg te blijven. Vandaar dat ze nu vanuit hun thuisbasis op pad gaan, het liefst samen met jou, zodat ook jij de schoonheid van deze streek kunt ontdekken.

Of je nu graag alleen wat tips wil om zelf op de fiets te stappen of graag met een gids op pad wil, Itinera Bike helpt je graag om de mooiste route uit te stippelen.

Francesco, een van de teamleden van Itinera Bike, deelt alvast drie suggesties voor een mooie route die je zelfstandig (alleen, met je partner of samen met wat vrienden) kunt fietsen. Je volgt de uitgestippelde route op je telefoon en hoeft alleen maar te genieten van al het moois (en lekkers) dat je onderweg tegenkomt. Voor de rest zorgt het team van Itinera Bike, zodat je écht vakantie hebt en zorgeloos op weg kan.

Fietsen rondom om het Gardameer

Het Gardameer biedt volop fietsmogelijkheden. Itinera Bike heeft een driedaagse fietsvakantie samengesteld, met het levendige Peschiera del Garda als uitvalsbasis. Van hieruit fiets je onder meer naar Sirmione, Lazise en Bardolino, maar ook naar pareltjes die iets verder van het meer afliggen.

Zo verken je de streek van de Colline Moreniche, die ook wel la piccola Toscana wordt genoemd, vanwege de schitterende landschappen die inderdaad iets weg hebben van de ansichtkaartplaatjes uit Toscane.

Voor onderweg krijg je tips waar je het beste kunt stoppen voor een lekkere maaltijd (zo moet je in Valeggio echt een stop maken voor de befaamde tortellini) en een goed glas Lugano-, Bardolino- of Custoza-wijn.

Per dag fiets je zo’n veertig tot vijftig kilometer, waardoor deze fietstour geschikt is voor iedereen.

Op de fiets van Verona naar Venetië

Doorkruis in een week tijd de regio Veneto op de fiets. Je trapt van Verona naar Venetië, langs uniek Unesco-werelderfgoed, fascinerende kunststeden en bijzondere villa’s waarvan een aantal is ontworpen door Antonio Palladio.

Ontdek de schoonheid van het achterland van Verona en Venetië, langs kronkelende waterwegen, met uitzicht op de bergen en omringd door groene velden en akkers. Onderweg geniet je van de ommuurde middeleeuwse plaatsjes Montagnana en Castelfranco Veneto, bewondert de Venetiaanse villa’s en bezoekt de schitterende kunstschatten van Vicenza en Treviso.

En dan hebben we het nog niet eens over je eindbestemming… Je aankomst in Venetië is onbeschrijflijk; als je de lagunestad voor je ziet opdoemen, vervult je hart zich met puur geluk.

De etappes zijn vijftig tot vijfenzestig kilometer lang en grotendeels vlak. De bagage wordt voor je van hotel naar hotel gebracht. Itinera Bike zorgt ervoor dat je je helemaal kunt focussen op het fietsen en het genieten van alle moois dat je onderweg tegenkomt.

Anello Verde – groene ring rondom Verona

De gevarieerde Anello Verde laat je in zeven dagen de verleidelijke omgeving van Verona zien. Deze stad is het vertrek- en eindpunt, maar onderweg geniet je vooral van het platteland.

De meest diverse landschappen en plaatsen trekken aan je pedalen voorbij, van de Colli Berici tot Bassano del Grappa, van de Brenta-rivier tot de schitterende meren van de regio Trentino-Alto Adige. Na een bezoek aan Trento volg je de Valdadige tot aan het Gardameer, vanwaar je weer terug naar Verona fietst.

Per dag leg je circa veertig tot zestig kilometer af, grotendeels over fijne fietspaden – veilig, makkelijk en comfortabel!

Amarone Bike Tour

Het aanbod van Itinera Bike is eindeloos. Als wijnliefhebber boek je bijvoorbeeld de Amarone Bike Tour, waarbij je op een e-bike door de met wijngaarden bedekte heuvels fietst en een biologische wijngaard bezoekt voor een proeverij van wijnen uit de Valpolicella, waaronder de beroemde Amarone.

In onderstaande video proef je alvast van de sfeer van deze Amarone-fietstour:

Ontdek de omgeving van Verona op de fiets

Tijdens Verona e la campagna (Verona en het platteland) ontdek je kleine borghi op het platteland van Verona, fiets je door de groene heuvels buiten de stad en stap je af bij een authentieke trattoria voor een heerlijke lunch. Wellicht staat er wel risotto all’Amarone op het menu of een stevige pasta om nieuwe energie op te doen?

Heb je andere wensen? Francesco en zijn collega’s Elisa en Tommaso helpen je graag met het uitstippelen van korte fietsexcursies vanuit Verona. Ze gaan ook graag met je op pad, als je dat op prijs stelt, zodat ze je onderweg alles kunnen vertellen over de schatten van deze streek.

Ook als je alleen een fiets wil huren, kun je contact met hen opnemen. Met de app van Itinera Bike kun je vervolgens een van de door hen uitgestippelde routes volgen, maar je kunt uiteraard ook je eigen neus achterna fietsen. Vrijheid blijheid, want dat is juist wat je als fietser wil ervaren!

Een fiets huren in Verona

Voor het huren van een fiets kun je terecht aan de Via Madonna del Terraglio 5 in Verona. Op de website van Itinera Bike vind je meer informatie, maar je kunt ook altijd contact opnemen via info@itinerabike.com, via 0039-0452226529 of via een Whatsapp-berichtje naar 0039-3200599523.

Geniet alvast van een virtueel voorproefje:

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *