Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verona in Love – een ode aan de liefde

In Verona vindt in februari misschien wel het mooiste feest plaats; daar vier je namelijk de liefde! Is de stad het hele jaar door al een romantisch oord, dankzij het liefdesverhaal van Romeo en Julia, rondom Valentijnsdag is de stad nog lieflijker dan anders. Dan wordt namelijk Verona in Love gevierd, een regelrechte ode aan de liefde en de romantiek.

Verona in Love (3)

Verona in Love vindt plaats op en om Valentijnsdag. Je kunt je hart letterlijk ophalen, met een heel scala aan activiteiten rondom het thema liefde, van bijzondere films en romantische menu’s in speciaal geselecteerde restaurants tot intieme concerten en een gezamenlijk kusgebeuren.

Een stiekeme of een gezamenlijke kus

De top van de Torre Lamberti licht tijdens Verona in Love rood op. Een extra reden om naar boven te klimmen en een kus van je geliefde te stelen terwijl Verona aan je voeten ligt. Wie liever in gezelschap kust, zorgt ervoor dat hij of zij op Valentijnsdag om precies 18.00 uur op het Piazza dei Signori is, waar een minuut lang alleen maar gekust mag worden.

Verona in Love (2)

Op bezoek bij Julia

Bezoek La Casa di Giulietta – Julia’s huis – en raak Julia’s rechterborst aan voor geluk in de liefde. Sta net als zij ooit op het balkon waaronder Romeo recht uit zijn hart zijn liefde aan haar betuigde en sta even stil bij de impact van een grote liefde bij haar graf.

Pozzo dell’Amore

Ben je in Verona zonder geliefde, niet getreurd! Gooi een muntje in de Pozzo dell’Amore, de Put van de Liefde, in de Vicolo Cieco Pozzo San Marco (net achter de Corso Borsari) en jouw Romeo of Julia zal niet lang op zich laten wachten…

Pozzo dell'Amore (2)

Ponte Pietra – brug van de liefde

De Ponte Pietra is de oudste en de bekendste brug van Verona. Niet alleen omdat deze brug mooi uitzicht op de stad biedt, maar ook en vooral omdat de brug door geliefden wordt gebruikt om hun eeuwige liefde te symboliseren. Dit kun je zelf natuurlijk ook doen. Koop een hangslotje, maak dat samen met je geliefde vast aan de brug en gooi het sleuteltje in het water als symbool voor eeuwige liefde.

Verona in Love

Dromen van Julia

Het complete programma van Verona in Love vind je op de speciale website. Wie vier dagen lang wil genieten van Verona in Love, blijft natuurlijk slapen. En waar kan dat beter dan daar waar Julia’s hart ooit harder klopte bij elke gedachte aan haar Romeo?

Charmehotel La Corte di Giulietta ligt direct aan de binnenhof van Julia’s vroegere huis. Wanneer je hier een romantische kamer reserveert, krijg je er een romantisch diner en een massages bij. Leve de liefde!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *