Download gratis de Ciao tutti app!

Vier het voorjaar tijdens de Giornate FAI di Primavera

Elk jaar viert men in Italië het voorjaar onder andere met de Giornate FAI di Primavera. Tijdens deze lentedagen, dit jaar op 21 en 22 maart (behalve in Napels, daar viert men de lente een week later) van de FAI (Fondo Ambiente Italiano) openen tal van bijzondere plekken in Italië, die normaal niet of nauwelijks toegankelijk zijn, hun deuren voor het publiek. Een soort Open Monumenten Dag dus, maar dan in Italië.

GIORNATE-FAI-DI-PRIMAVERA

In totaal zijn er tijdens het lenteweekend 780 unieke plekken te bezoeken. Via deze link kun je ze allemaal opzoeken en ook per regio kijken welke bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken zijn.

In Rome kun je bijvoorbeeld het Palazzo Chigi (het palazzo waar de Italiaanse regering zetelt) eens van binnen bewonderen, in Florence de Biblioteca Marucelliana, in Siena de kerk van de contrada van de eenhoorn en in Turijn het Castello di Ozegna.

Contrada-eenhoorn-leocorno-Siena

In Brescia viert men de Giornate FAI di Primavera ook en op zondag 22 maart gaan de FAI-vrijwilligers zelfs internationaal, met rondleidingen in onder andere het Engels, Frans én Nederlands.

De Vlaamse An Beirens, die ons vanochtend al trakteerde op een heerlijke wandeling door Brescia, toont je op zondag 22 maart graag de archeologische opgravingen in het Palazzo Martinengo Cesaresco en op het Piazza del Foro. Wil je hier een kijkje nemen? Zorg dan dat je je tussen 10.00 en 12.30 uur of tussen 14.00 en 19.00 uur meldt bij de ingang aan het Piazza del Foro 9.

Brescia-Giornate-Fai-primavera (2)Brescia-Giornate-Fai-primavera (3)Brescia-Giornate-Fai-primavera (1)

Ontdek Brescia
Ben je tijdens de Giornate FAI di Primavera niet in Brescia, maar wil je wel graag een keer onder leiding van An een stukje Brescia ontdekken? Dan kun je op zondag 19 juli 2015 samen met haar naar het Museo di Santa Giulia. De prijs is dan slechts € 3,- per persoon, in plaats van het normale toegangsticket à € 10,-. Dit is inclusief begeleiding en uitleg in het Nederlands.

Daarnaast begeleidt An op aanvraag ook een wandeling langs de belangrijkste pleinen en kerken van Brescia en natuurlijk ook het Museo di Santa Giulia. Reserveren kan via amicidelfai.brescia@gmail.com met de vermelding ‘Nederlands’ of direct bij An via info@gardaslowandmore.com.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *