Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Een bosje mimosa voor la Festa della Donna

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag die in Nederland vaak vrij ongemerkt voorbij gaat en de Nederlandse vrouwen lang niet zo veel kleur brengt als de Italiaanse vrouwen. Ten eerste krijgt een Italiaanse vrouw vandaag, ter gelegenheid van la Festa della Donna, een bosje mimosa.

Mimosa-Festa-della-donna

Deze gele bloemen zijn hiermee tot symbool van de onderlinge solidariteit van vrouwen verworden. De bloemen van de mimosa staan ook symbool voor de vrouw zelf: ze zijn zeer kwetsbaar, maar toch bloeien ze na een koude winter als eerste weer op. Overigens krijgen vrouwen de takjes mimosa niet alleen van hun partners of vriendjes. Ze geven deze vrolijke gele bloemetjes ook aan al hun vriendinnen, buurvrouwen en zelfs collega’s.

Vandaag wordt in Italië niet aangeduid als internationale vrouwendag, zoals in de rest van de wereld, maar simpelweg als la festa della donna, het feest van de vrouw. Hoewel 8 maart ook in Italië nog steeds de dag bij uitstek is om aandacht te vragen voor de problemen die veel vrouwen ervaren, staat het feestelijke element voorop.

Zo zul je vanavond weinig mannen aantreffen in de vele Italiaanse restaurantjes en pizzeria’s; die zijn vandaag het domein van grote groepen vriendinnen, zussen en collega’s die proosten op elkaar en op alle andere vrouwen ter wereld. Salute!

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *