Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een bosje mimosa voor la Festa della Donna

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag die hier vaak vrij ongemerkt voorbij gaat en lang niet zo veel kleur brengt als in Italië. Ten eerste krijgt een Italiaanse vrouw vandaag een bosje mimosa.

Mimosa – kwetsbaar maar krachtig

Deze gele bloemen zijn hiermee tot symbool van de onderlinge solidariteit van vrouwen verworden. De bloemen van de mimosa staan ook symbool voor de vrouw zelf: ze zijn zeer kwetsbaar, maar toch bloeien ze na een koude winter als eerste weer op.

Overigens krijgen vrouwen de takjes mimosa niet alleen van hun partners of vriendjes. Ze geven deze vrolijke gele bloemetjes ook aan al hun vriendinnen, buurvrouwen en zelfs collega’s.

La Festa della Donna

Vandaag wordt in Italië niet alleen aangeduid als internationale vrouwendag, zoals in de rest van de wereld, maar ook als La Festa della Donna, het feest van de vrouw. Hoewel 8 maart ook in Italië nog steeds de dag bij uitstek is om aandacht te vragen voor de problemen die veel vrouwen ervaren, staat het feestelijke element voorop.

Een mimosa om mee te toosten

Wil je ook een feestelijk tintje geven en toosten ter gelegenheid van La Festa della Donna? Maak een mimosa-cocktail door gelijke hoeveelheden prosecco (of champagne) en sinaasappelsap te mengen tot een kleurrijk geheel. Er kan eventueel een scheutje sinaasappellikeur door. Salute!

Torta mimosa naar recept van Tessa Kiros

Ter ere van La Festa della Donna maken we graag deze bijzondere torta mimosa naar recept van Tessa Kiros. Via deze link vind je het recept.

Meer over La Festa della Donna in het Italiaans

Wil je meer weten over La Festa della Donna? Lees dan dit artikel dat Raffaela Tibasco, lerares Italiaans, over dit feest schreef.

Nog meer Italiaans leer je aan de hand van het woordenlijstje dat we maakten bij het gedicht Sorridi donna van Alda Merini, dat je hier kunt vinden.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *