Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De Volo dell’Angelo – een van de hoogtepunten van het Carnaval van Venetië

Hoewel de maskers het Venetiaanse Carnaval al heel bijzonder maken, is het hoogtepunt van het Carnevale di Venezia voor ons de spectaculaire Volo dell’Angelo (Vlucht van de Engel).

Volo-Angelo-Piazza-San-Marco-carnaval-Venetie

Een engel daalt neer op Piazza San Marco
Deze engelenvlucht is een halsbrekende maar tegelijkertijd sprookjesachtige toer die de harten van de toeschouwers sneller doet kloppen. Heel vroeger klopten die harten nog heel wat sneller, want oorspronkelijk liep een koorddanser hoog boven het Piazza San Marco naar het balkon van het Palazzo Ducale.

Na ruim 250 jaar knikkende knieën bij het verwachtingsvolle publiek ging het echter een keer mis. Na dit tragische ongeluk werd de koorddanser vervangen door een houten duif, die tijdens zijn vlucht over het Piazza San Marco confetti over de bezoekers uitstrooide.

De inwoners van Venetië wilden in 2001 toch weer hun engel terug, en zo geschiedde. De engel wandelt echter niet meer op een over het plein gespannen touw, maar vliegt vanaf de 92 meter hoge campanile naar beneden. Een waar spektakel!

Volo-Angelo-Piazza-San-Marco-carnaval-Venetie-2 Volo-Angelo-Piazza-San-Marco-carnaval-Venetie-3 Volo-Angelo-Piazza-San-Marco-carnaval-Venetie-4 Volo-Angelo-Piazza-San-Marco-carnaval-Venetie-5

Nog meer feestelijke momenten tijdens het Venetiaanse Carnaval
Los van allerlei gemaskerde bals en alle schitterende kostuums en maskers die je in de straten van Venetië kunt bewonderen, valt er van alles te beleven tijdens het Carnevale. Zo is er naast deze Volo dell’Angelo ook het Festa delle Marie.

Deze bijzondere optocht met aan het hoofd een gevleugelde leeuw, gevolgd door twaalf Maria’s, is een van de hoogtepunten van het Carnaval. De Maria’s worden verbeeld door twaalf mooie Venetiaanse meisjes die herinneren aan de twaalf jonge vrouwen die de Doge tijdens de Venetiaanse Republiek elk jaar ontving om ze te overladen met huwelijksgeschenken.

Festa-Marie-carnaval-Venetiefoto’s: Matteo Chinellato & Greg Pecold

De Maria’s gaan aan kop van een enorm lange stoet, die bestaat uit meer dan vijfhonderd figuranten – die vaak van heinde en verre komen om mee te mogen lopen. In dit weekend is er ook een schitterende vuurwerkshow bij het Arsenale.

Ook zijn er allerlei mooie toneelvoorstellingen en concerten. Op Martedì Grasso (carnavalsdinsdag) is er een groot afsluitend concert op het Piazza San Marco plus de la Vogata del Silenzio, met tientallen gondels die rond middernacht door het Canal Grande varen, alleen verlicht door kaarsjes. Met deze optocht eindigt het Carnevale en worden de maskers weer een jaartje opgeborgen.

Carnaval-Venetie-2015

Ga je carnaval vieren in Venetië? Klik dan hier voor het gedetailleerde programma van het Carnevale di Venezia.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *