Download gratis de Ciao tutti app

Carnaval in Ivrea: sinaasappels in de strijd!

Sento l’odore di arance, l’adrenalina che saleeeee, l’è torna Carnevale! Zo klinkt het in aanloop naar carnaval in de straten van Ivrea (in de buurt van Turijn). Carnaval gaat hier namelijk gepaard met een waar sinaasappelgevecht.

Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-2

Elk jaar op carnavalszondag werpen de sinaasappelgooiers zich in negen verschillende teams in de strijd. Ze gooien hun sinaasappels in de richting van de ‘adel’ die op houten wagens door de stad trekt, door de steeds glibberiger wordende straten.

Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-3 Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-4 Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-5 Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-6 Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-7 Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-8 Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-10

Tijdens de Battaglia delle Arance ben je overigens als toeschouwer niet gegarandeerd veilig; zorg zelf dus ook voor een voorraadje sinaasappelmunitie!

Carnaval-Ivrea-Italië-sinaasappels-9foto’s: Roberto Zilli

Benieuwd naar dit bijzondere carnaval? Op de website Storico Carnevale di Ivrea vind je alle details plus het programma.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *